17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova nu are unde să cazeze turiştii

Craiova nu are unde să cazeze turiştii

Craiova, un oraş predominant industrial, se poate lăuda şi cu citeva locuri turistice deosebit de atractive, dar care nu sint puse in evidenţă de autorităţi. Deşi hotelurile se inmulţesc precum ciupercile după ploaie, cind Cetatea Băniei devine centrul sportiv sau cultural al Romaniei, locurile de cazare se dovedesc insuficiente.

Marelui eveniment sportiv, meciul dintre echipele de fotbal ale Romaniei şi Bosniei, i s-au adăugat alte trei, de importanţă naţională şi internaţională. Este vorba de Congresul Societăţii Romane de Endocrinologie, de Festivalul „Maria Tănase“ şi de vizita patriarhilor Greciei şi Romaniei. Incă de la inceputul săptăminii, in Craiova nu se mai găsea nici un loc de cazare, nici măcar in motelurile din apropierea oraşului. Proprietarii de hoteluri au profitat din plin de cererea mare şi au ridicat cu citeva sute de mii de lei preţul unei camere. In mod normal, un loc costă intre 20 şi 40 de euro, depinde de stelele hotelului.

Dormitul in maşină este o soluţie

Impătimiţii fotbalului, care au dorit să participe şi la antrenamentele fotbaliştilor şi nu şi-au rezervat din vreme cameră la hotel, au fost nevoiţi să işi petreacă noaptea prin cluburi şi discoteci, in maşină sau pe la prieteni. „Am vrut să văd sosirea echipelor, să-i văd pe băieţi la antrenament, insă nu mi-am imaginat că sint zeci ca mine. Nu mi-am rezervat cameră la hotel. Acum dorm in maşina unui prieten. Este bine şi aşa!“, a spus Andrei Gyzela, din Baia Mare.

Reprezentanţii unor agenţii de turism susţin că au făcut tot felul de improvizaţii şi au apelat la toate cunoştinţele pentru a le pune la dispoziţie turiştilor o cameră de apartament: „Toate hotelurile din judeţ sint pline. Cu o lună inainte am fost sunaţi să facem rezervări. Hotelurile care au capacitate mare au fost inchiriate pentru echipe, pentru cei care participă la Festivalul «Maria Tănase» sau la Congresul de Endocrinologie. S-au suprapus prea multe evenimente şi de aceea este criză de camere“, a spus Ionuţ P., patronul unei agenţii de turism. Nu au fost ratate nici locurile disponibile din căminele şcolare şi studenţeşti. Situaţia este fără precedent in Craiova şi demonstrează faptul că din turism se pot scoate bani frumoşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS