7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„PRO UNIVERSITATEA“, O AFACERE ARUNCATA IN SPATELE SUPORTERILOR

„PRO UNIVERSITATEA“, O AFACERE ARUNCATA IN SPATELE SUPORTERILOR

• Oltenii au platit cite 25.000 de lei pentru revista, crezind ca este obligatorie • Suporterii Nationalei de fotbal a Romaniei au scos in plus din buzunar circa 100 de milioane de lei ca sa apuce un bilet la marele meci cu Bosnia de pe stadionul
„Ion Oblemenco“, insa nimeni nu poate spune ce se va intimpla cu banii • Alaturi de biletele incredintate spre vinzare de catre FRF, clubul spune ca a distribuit circa 4.000 de reviste „Pro Universitatea“, la pretul de 25.000 de lei bucata. Pretul unui bilet a ajuns astfel de la 50.000 la 75.000 de lei • Specula este in floare. Pe piata neagra, un bilet ajunge la 1,5 milioane de lei

Ademeniti de faptul ca pot sa apuce bilete prin listele facute de sindicat, ca pe vremuri, suporterii Nationalei nu s-au gindit ca revista este optionala, crezind ca asta este protocolul incheiat cu FRF. In schimb, purtatorul de cuvint al Federatiei Romane de Fotbal, Sorin Satmari, a declarat: „Biletele au fost incredintate spre vinzare clubului, dar nu exista nici un contract incheiat intre FRF si club pentru vinzarea, o data cu biletele, si a unei reviste editate de gruparea olteana. Probabil este o initiativa la nivel local, pentru sprijinirea financiara a Universitatii“.

Prefectul o-ntoarce ca la Ploiesti

La rindul sau, prefectul de Dolj, Cornel Mondea, s-a aratat intrigat marti de initiativa clubului, declarind ca „nu este normal ca o revista a Universitatii sa se vinda impreuna cu biletul“ si ca, „daca voia sa o vinda, ar fi trebuit sa o distribuie separat, numai doritorilor“. Ieri, prefectul a revenit, spunind ca revista este optionala, „ca la starea civila, da sau ba“, si ca nu va trage pe nimeni la raspundere pentru asta.

Suporterii Nationalei, care s-au inghesuit in strada la casele deschise linga stadion, au avut la dispozitie doar 2.500 de bilete, restul pina la 19.900 distribuindu-se prin sindicate catre administratia publica si marile intreprinderi. In timp ce biletele de la casa s-au vindut la pretul real, multe dintre cele distribuite pe liste au avut si revista. In acest timp, suporterii, furiosi ca biletele vindute la casa s-au epuizat in numai o ora, s-au deplasat la sediul clubului, pe care l-au gasit inchis. Unii dintre ei au amenintat ca se vor razbuna in timpul meciului, taind cablurile instalatiei de nocturna.

“La cererea suporterilor“

Deranjati din concediul de odihna pe care au spus ca si l-au luat pina dupa meci, oficialii clubului oltean ne-au declarat ca s-au tiparit 4.000 de reviste, care au fost distribuite impreuna cu biletele, si asta numai la solicitarea suporterilor.

„La cererea suporterilor, s-au tiparit inca 4.000 de exemplare care au fost puse la dispozitia celor dornici sa-si procure o asemenea revista. Cei care au solicitat bilete pe tabele au dorit sa-si procure si reviste“, se precizeaza in comunicatul remis ieri redactiei.

Nimeni insa dintre cei cu care am vorbit nu a confirmat ca a cerut expres sa cumpere revista o data cu biletul, dar nici ca a stiut ca nu este obligatorie. Cert este ca, fara sa stie, suporterii Nationalei au scos din buzunar inca 100 de milioane de lei (daca e sa ne luam dupa tirajul declarat de club, inmultit cu 25.000 de lei, pretul unui exemplar) ca sa apuce un loc in stadion. Abia ieri, unii dintre ei au aflat ca puteau sa refuze revista si sa bea o bere – doua dupa meci. Ramine totusi de vazut daca banii colectati din vinzarea revistei (100 de milioane sau mai multi) vor fi inregistrati in conturile clubului.

Un bilet ajunge si la 1,5 milioane

Biletele pentru meciul cu Bosnia ajung la suporterii ramasi cu buza umflata, dar la preturi exorbitante. Astfel, am aflat ca, la negru, un bilet la tribuna I ajunge la 1,5 milioane de lei, iar cele la peluzele 1 si 2, la 800.000 sau chiar un milion de lei. Oricum, cel cu care am intrat in legatura a tinut sa ne asigure ca se poate negocia, dar nu prea mult, deoarece acestea sint preturile practicate pe piata neagra in zilele premergatoare meciului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS