22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Puteti sa scrieti ce vreti, ca eu ma duc cu valiza cu bani la Bucuresti si iese ca mine“

„Puteti sa scrieti ce vreti, ca eu ma duc cu valiza cu bani la Bucuresti si iese ca mine“

Jaful de la SC Bachus SA a fost mai degraba un preludiu la loviturile financiare de rasunet pe care Genica Boerica le-a semnat in ultimii ani. Asa cum a insfacat fosta „Vin alcool” din Craiova, bucata cu bucata, tot asa a devalizat-o, pasind active din patrimoniul fabricii catre sereleuri-pirat care s-au pierdut in largul relatiilor lui „Boero” cu politia, Parchetul si fiscul. Genica a provocat apoi falimentul societatii si o data confirmata juridic ingineria, s-a tras cortina peste afacerea Bachus. In paralel, pitorescul Boerica vindea firme impovarate cu datorii la buget unor arabi care s-au facut una cu desertul. Actionarii marunti de la SC Bachus au ramas cu buzele umflate si, in timp ce Boerica salta in cercuri politice cu influenta capitala asupra marilor biznisuri, ei expediau cu sirg memorii in toate directiile, doar-doar le-o da cineva in lucru politistilor si procurorilor craioveni. Pina astazi, nici un semn. Am selectat cele mai documentate sesizari, intre care una catre procurorul general Tanase Joita, si le publicam mai jos, sub semnaturile a patru dintre proprietarii de la raposata SC Bachus SA.

Domnule Procuror General,

Subsemnatii:

– Tugmeanu Alexandru, domiciliat in Craiova, cartierul Rovine, bl. H4, ap. 4,

– Lungu Gheorghe, domiciliat in Craiova, str. Bucura, nr. 20A,

– Albastroiu Gheorghe, domiciliat in Craiova, cartierul Rovine, bl. H36, ap. 2,

– Iliuta Valentina, domiciliata in Craiova, str. Mesteacanului nr. 30 A,

in numele actionarilor minoritari, dar care detinem 60% din actiunile SC BACHUS SA – Dolj, cu sediul in Craiova, str. Dezrobirii, nr. 146, va prezentam sumar o parte din abuzurile care

s-au facut la privatizarea societatii si, mai ales, cele care s-au facut dupa ce societatea a fost privatizata, astfel:

Cum a fost repartizat capitalul social al SC BACHUS SA la privatizarea societatii

Onor FPS s-a pretat la un fals grosolan atunci cind a repartizat capitalul social al SC BACHUS SA – Dolj cu ocazia privatizarii prin cupoane.

In Monitorul Oficial partea a IV-a din 20.06.1994, Lista nr. 8, Societatea BACHUS a fost nominalizata sa fie privatizata prin cupoane in proportie de 60% din capitalul social, iar diferenta de 40% sa ramina FPS.

De fapt, FPS avea ceva mai putin de 40% deoarece, intre timp, printr-o marire de capital, Asociatia Salariatilor (PAS) detinea 1,27% din capitalul social (bani pe care salariatii i-au adus de acasa si i-au varsat in contul societatii).

FPS nu a tinut seama de situatia reala a capitalului social si a repartizat celor care au depus cupoane la BACHUS numai 6.439.295 mii lei (40,63%), asa cum este inscris in fiecare CERTIFICAT DE ACTIONAR (capital social total 15.849.025.000 lei, din care privatizabil prin cupoane 6.439.295.019 lei, adica 40,63% din capitalul social total).

De ce s-a repartizat detinatorilor de cupoane numai 6.439.295 mii lei (40,63%)? Diferenta de 3.070.119.981 lei (19,37%) a fost retinuta, probabil, pentru a fi facuta cadou celui „pregatit“ sa achizitioneze pachetul de 40% din actiunile ramase in administrarea FPS. De ce si de catre cine a fost initiata aceasta smecherie?

Consideram ca aceia care s-au pretat la aceasta faradelege, fals in acte publice, trebuie sa fie sanctionati conform prevederilor Codului Penal.

Cum a fost scoasa la licitatie SC BACHUS SA

Pe 23.01.1996, conducerea societatii a primit un fax prin care era convocata sa se prezinte, in acea zi, la FPS Dolj (pina atunci, licitatiile avusesera loc la FPS Bucuresti), deoarece societatea se scoate la licitatie deschisa si fara preselectie si ca prima strigare are loc la ora 10.00, a doua – la ora 11.00 si a treia la ora 12.00.

Luata prin surprindere, deoarece PAS-ul constituit legal si inregistrat la Judecatorie demarase actiunea de privatizare prin metoda MEBO si astepta sa fie chemat la FPS Bucuresti pentru a semna contractul de privatizare, conducerea s-a prezentat la FPS Dolj. Deoarece in acea zi nu s-a mai prezentat nici un alt participant la licitatie (probabil nu se negociasera toate conditiile), licitatia a fost aminata pentru data de 7.02.1996, ora 10.00.

In ziua de 10.02.1996, conducerea societatii si a PAS s-au prezentat la FPS Dolj, dar au fost trimise acasa pentru ca nu se mai tinea licitatia.

In ziua de 14.02.1996, la ora 10.00, conducerea a fost chemata urgent la FPS Dolj ca se tine licitatia.

La licitatie au fost prezenti SC GEVAL SRL, reprezentata de GENICA BOERICA, si cu sufletul la gura au ajuns si reprezentantii Asociatiei Salariatilor din cadrul SC BACHUS. Primele doua strigari (la ora 10.00 si 11.00) deja se tinuse, reprezentantii PAS-ului au participat la a treia strigare, unde abia, abia au obtinut 10% din actiuni.

Ramine un mare semn de intrebare. De ce a fost sistata privatizarea prin MEBO, de ce convocarea pentru participarea la licitatie s-a facut peste noapte, de ce s-a aminat licitatia prevazuta pentru ziua de 7.02.1996 si de ce convocarea din 14.02.1996 s-a facut prin telefon la ora la care licitatia deja incepuse? A fost acesta un procedeu legal sau toata afacerea s-a desfasurat conform unei anumite strategii stabilite cu mult timp in urma?

Managementul dupa privatizare

Dupa privatizare „expertul“ FPS Paun Dumitru a stabilit ca unitatea trebuie condusa de un manager „competent“, „bine pregatit“, cu „multa experienta“ in conducerea unei societati comerciale si ca urmare l-a numit „MA-

NAGER-DIRECTOR GENERAL“ pe GENICA BOERICA, absolvent a opt clase primare, scolit in puscarie ca urmare a potlogariilor pe care le-a facut in gestiunea fostului ILF si a experientei capatate in confectionarea papucilor de guma (gumari). In domeniul marketingului avea experienta vinzarii papucilor la bulgari.

In domeniul relatiilor, are propria optica, asa cum a expus-o de multe ori in fata organelor de control: „puteti sa scrieti ce vreti, ca eu ma duc cu valiza cu bani la Bucuresti si iese ca mine“. Si chiar asa a iesit. Cu „organele“ de la judet nu are probleme. A uns tot si pe toti care ar fi trebuit sa aplice legea. La judet nu exista „organ“ care sa nu-i acopere faradelegile.

Speram, sincer, ca la dumneavoastra se va gasi cineva care sa puna capat abuzurilor facute cu scopul capatuirii personale si a acolitilor sai.

Aspecte din activitatea de jefuire a patrimoniului SC BACHUS SA Dolj

Dupa ce a ajuns in postura de „manager-director general“, Boerica s-a boerit si s-a declarat patron, trecind imediat la masuri care vizau prosperitatea SC GEVAL SRL si a firmelor sale „capusa“: SC MAUR BOERO SRL, SC AMCOWOLF SRL, SC JERDINI SRL si SC MEDI PROD SRL, toate avind drept patron pe Genica Boerica sau rude apropiate lui. La acestea se adauga SC SARGAFLOR SRL, patron Sargarovski Florin, angajatul lui Genica Boerica, in numele caruia s-a licitat Centrul de vinificatie pentru vinuri de export Cotofenii din Fata.

Pentru a putea sa-si „joace caii“, managerul Genica Boerica a trecut la timorarea si intimidarea salariatilor, amenintindu-i ca-i da afara pe toti cei care i se vor impotrivi si a instalat in posturile-cheie persoane apropiate (parinti, socri, frati, veri, prieteni), toti de-o teapa cu el. Pe unii salariati i-a obligat sa se pensioneze, pe altii i-a trecut in somaj.

Primii pe care i-a „curatat“ au fost oamenii corecti, buni profesionisti, cu vechime in munca in aceeasi unitate de 15-25 de ani, cei care au construit de fapt tot ce a praduit si demolat Boerica.

Pentru a-si putea realiza planurile criminale de FALIMENTARE a SC BACHUS SA, „managerul“ Boerica a initiat si infaptuit toate masurile care sa duca la distrugerea acesteia in asa fel incit apoi sa poata cumpara, prin societatile sale, la preturi de batjocura, active si mijloace fixe ale SC BACHUS. Printre aceste masuri diabolice mentionam:

– a redus productia de vinuri de la 1.000-4.000 de vagoane, cit se realiza in anii anteriori, la numai 80-120 de vagoane;

– a scos din productie acetatoarele de la Fabrica de otet Podari, de la 12 au mai ramas patru si nici pentru acestea nu asigura materia prima. Cele patru acetatoare mai functioneaza datorita salariatilor acelei unitati care s-au zbatut sa gaseasca solutii, dar cind se vinde otetul, Boerica ia banii si nu mai da nimic fabricii pentru a-si continua procesul de productie;

– a scos din fabricatie bauturile alcoolice naturale si a redus cit a putut de mult bauturile spirtoase, pentru a face loc desfacerii produselor sale realizate la GEVAL. In acest fel a scapat de principalul concurent (SC BACHUS) care era cunoscut si apreciat de consumatori pentru calitatea produselor sale;

– nu s-a mai interesat de promovarea la desfacere a produselor BACHUS (unitate cu multa experienta, printre primele din tara in profilul sau de activitate, infiintata in anul 1949, deci cu o experienta de peste 50 de ani). Aceasta pentru a putea strecura la desfacere bauturile sale de „neinghitit“ (ce fel de bauturi sint cele pe care azi le prepari, azi le imbuteliezi si tot azi le vinzi?);

– a utilizat mijloacele de transport, linia de garaj CFR, rampa de incarcari-descarcari, spatii de depozitare ale SC BACHUS, in folosul exclusiv al SC GEVAL, fara nici o plata aferenta prestatiilor efectuate, acestea fiind decontate de BACHUS in proportie de 90% si numai 10% de GEVAL;

– a vindut masiv mijloacele de transport, majoritatea autocisterne din inox, o parte fiind luate de GEVAL la preturi de batjocura, iar alta parte, de prietenii jefuitorului;

– tot in scopul falimentarii SC BACHUS, a lichidat si vindut la preturi de nimic active importante ale lui BACHUS.

„Vinzarea“ activelor apartinind SC BACHUS SA

In scopul cresterii avutiei SC GEVAL si a firmelor – capusa ale lui Genica Boerica, acesta a trecut la „vinzarea“ unor importante active ale SC BACHUS, astfel:

a. Centrul de vinificatie Cotofenii din Fata

Centrul de vinificatie Cotofenii din Fata ocupa o suprafata de 16.836 mp teren, a fost pus in functiune in anul 1988, a fost proiectat pentru prelucrarea strugurilor nobili soiuri pure in scopul realizarii vinurilor pentru export, dotat cu cele mai moderne utilaje de vinificatie, spatii de depozitare alcatuite din 40 de cisterne din inox alimentar (10 buc. a 25.000 l si 30 buc. a 40.000 l) cu o capacitate de 145 de vagoane, budane din stejar pentru 100 de vagoane, cisterne din polstif cu o capacitate de 165 de vagoane. Capacitatea totala de depozitare vin = 400 de vagoane.

Valoarea estimata a acestui centru in anul 1997 era de circa zece miliarde de lei.

Pentru a-l lua de pomana, „managerul“ Boerica a luat in considerare valoarea contabila din anul 1995. Legislatia prevede ca inainte de scoaterea la vinzare a unui activ sa fie reactualizata valoarea printr-un raport de expertizare tehnica nu mai vechi de trei luni fata de data organizarii licitatiei. Or, Boerica, pentru a-i dimunua si mai mult valoarea, a intocmit in fals trei procese-verbale (ing. Dan Ionescu si Sorin Barbulescu), care ii permiteau reducerea valorii cu inca 30%. Mentionam ca anuntul pentru licitatie nu a fost publicat si intr-un cotidian central, ci numai intr-un ziar local si in acesta in asa fel incit sa nu poata fi observat. Alti licitatori au fost indepartati sistematic.

Centrul a fost adjudecat de Boerica cu suma „record“ de 850 de milioane de lei. Precizam ca nici aceasta suma nu a fost platita. Pentru a „acoperi“ valoarea, GEVAL a „vindut“ catre BACHUS trei utilaje provenite de la fiare vechi din Germania, fabricate in anul 1970 si reparate in anul 1978, respectiv o masina de aplicat capisoane din staniol la sticlele de vin spumos, o masina de etichetat si o masina de aplicat cofrajele de sirma peste dopuri, evaluate de Boerica la 600 de milioane de lei. La aceasta a adaugat „de la el“ inca 250 de milioane de lei.

Mentionam ca pretul de 850 de milioane de lei este echivalentul a trei cisterne inox de capacitate mica. De altfel, imediat dupa „cumpararea“ acestui centru a si vindut doua cisterne inox cu suma de 600 de milioane de lei.

b. Centrul de Vinificatie Calafat

Centrul Calafat ocupa o suprafata de 11.059 mp si a fost „cumparat“ cu 360 de milioane de lei, adica 15-20% din valoarea sa reala, desi la nivelul anului 1997 valoarea acestuia era de aproximativ 5,5 – 6 miliarde de lei. Dupa „cumparare“, Boerica l-a reevaluat la 1,5 miliarde de lei, l-a pus repede gaj la Banca, de unde a ridicat un credit de 1,5 miliarde de lei.

Acum, centrul degradat prin jefuire (vinzarea dotarilor) este practic de nefolosit si in stare de paragina, desi era unul dintre cele mai frumoase si mai bine gospodarite active ale SC BACHUS, locul unde se organizau schimburi de experienta.

c. Centrul de depozitare si conservare vin din Craiova, str. Licurici

Centrul ocupa suprafata de 2.792 mp teren, in plin centrul Craiovei, cuprinde o pivnita cu o capacitate de 40 de vagoane vin, in care se afla o vinoteca in care erau peste 30.000 de sticle cu vinuri selectionate din anii 1950-1996 si citeva sticle chiar mai vechi. Vinurile erau premiate la mai multe concursuri internationale si nationale (dovada stau diplomele si medaliile). De asemenea, in curtea respectiva se mai afla o casa din caramida cu patru camere si alte cladiri folosite ca ateliere.

Acest activ a fost cumparat cu 50 de milioane de lei, la care a adaugat „de rusine“, ulterior, 30 de milioane de lei. Aceasta suma nu acopera nici macar valoarea dependintelor folosite ca ateliere, fara sa mai socotim valoarea pamintului, care in anul 1997 se vindea in zona respectiva cu 100-120 USD/mp, iar valoarea vinurilor de colectie se ridica pe putin la 1,2-1,5 miliarde de lei.

Centrul de vinificatie Puturi

Cuprinde 3.006 mp teren, dotari pentru prelucrarea strugurilor nobili si hibrizi, a fost si el dat de pomana pe un apartament in care si-a facut sediul SC GEVAL SRL.

Centrul de vinificatie Caraula

Dotat cu utilaje pentru prelucrarea strugurilor, spatii de depozitare (cisterne din beton si budane din lemn de stejar) in capacitate de 120 de vagoane, distilerie cu patru blaze, centrala termica proprie, teren in suprafata de 18.400 mp, gard din beton, a fost „vinduta“ cu aproximativ 300 de milioane de lei, fata de aproximativ trei miliarde de lei, valoare reala in anul 1997. In prezent, centrul a fost „ras“, nu a mai ramas decit castelul de apa.

Magazinul de prezentare

si desfacere a produselor BACHUS din Rovine

Magazinul cu o suprafata de 250 mp, situat in cartierul Rovine, estimat in anul 1997 la 800 de milioane de lei, cumparat cu 80 de milioane de lei de Boerica cu banii imprumutati de la banca (bani pe care banca nu-i va mai vedea vreodata), a fost lichidat (inchis), asa incit BACHUS sa nu-si mai poata prezenta si desface produsele proprii (imbuteliate si varsate) si sa nu mai faca nici o concurenta produselor GEVAL.

Atelierul de timplarie-dogarie

din str. Dezrobirii, nr. 146

A fost de asemenea „cumparat“ de Boerica pe „nimic“ (sapte milioane) si transformat in garaj pentru masinile sale.

Lichidarea bazei mecanice

de la Segarcea

Brigada mecanica de tractoare si masini agricole de la Segarcea, care presta servicii in plantatiile viticole ale proprietarilor din Segarcea, contra unei plati in natura, in struguri toamna, a fost lichidata si instrainata pe „gratis“ catre diverse persoane, unele fiind cenzori ai SC BACHUS, altele rude ale managerului.

Folosirea fondurilor societatii

In anul 1996, societatea BACHUS trebuia sa achite ratele pentru linia de imbuteliere importata din Italia prin CONTRANSIMEX Bucuresti. A fost platita prima rata, iar pentru a doua, vechea conducere a constituit depozite in lei, pentru ca in luna august sa fie achitata rata a doua. Numai ca, intre timp, „managerul-patron“ Boerica, vazind el atitia bani, nu i-a mai folosit in scopul in care fusesera pastrati, ci i-a „investit“ in modernizarea birourilor ca, de, asa un „manager“ nu putea sta in fistece birou. Si asa s-a dus pe apa simbetei un miliard de lei in loc sa fie utilizat in scopul pentru care fusese agonisit.

Lichidarea mijloacelor de transport auto

„Vinzarea“ pe nimic a mijloacelor de transport auto si folosirea fara plata a autocisternei de 18 tone din inox, pentru reparatia careia BACHUS a platit 460 de milioane de lei, pentru a transporta gratuit benzina si motorina la benzinaria lui Boerica din comuna Domasna – Caras Severin.

Valorificarea produselor BACHUS

Tot in scopul distrigerii SC BACHUS SA a actionat „managerul-patron“ si in ceea ce priveste produsele realizate de BACHUS. In acest sens exemplificam:

– VINOTECA in care erau peste 30.000 de sticle de vin (recolte din anii 1950-1996), cu o valoare de 1,2-1,5 miliarde de lei, a fost „valorificata“ pe gratis cu Ion Dolanescu si Doina Boerica, precum si cu alti beneficiari si ingeri pazitori.

La INVENTARIEREA efectuata pentru perioada 15.12.2000-31.12.2000, s-au constatat lipsuri de peste 100.000 de litri de vin, lipsa trecuta, cu ajutorul cenzorului Voicu Stelian (reprezentantul Controlului Financiar de Stat), pe cheltuieli de protocol, in timp ce societatea incheie activitatea cu pierderi. Vinovati sint Boerica si toate rudele sale, dar si Constantin Hertzog, Eugen Barcan, Elena Cismaru si chiar „liderul“ Iulica Paunescu.

Se fura ca-n codru si nimanui nu-i pasa de jaful ce se petrece in vazul tuturor.

– Se fac MISCARI DE PRODUSE pentru a li se pierde urma si a fi valorificate ilicit. Altfel cum poate fi explicat faptul ca pe 25.08.1999 s-au transferat de la Craiova la Podari 5.700 l distilat de vin cu 56% vol. alcool, iar pe 28.08.1999 cantitatea de 20.800 l cu 56% vol. alcool, inapoi la unitatea care il fabricase. Toate „ingineriile“ de documente intocmite in fals inclusiv pentru prestarile de servicii catre GEVAL sint facute de Elena Cismaru.

– La un moment dat, a aparut pe una din usile SC BACHUS firma SC ALCOOLINVEST SRL, zice-se a unui arab pe care nu l-a vazut nimeni niciodata, inscriptie care a disparut ca prin minune atunci cind Politia din Pitesti a reusit sa surprinda un transport de alcool care circula cu documente false. Fabricatia alcoolului s-a facut fara documente de inregistrare, desi ing. Ana Bardas a solicitat cu perseverenta lamuriri, dar a fost ignorata si repezita. Documentele de infiintare a firmei ALCOOLINVEST au disparut si ele tot asa de repede cum aparusera.

– Marele „specialist“ Boerica si acolitii sai, pentru a compromite total renumele SC BACHUS SA, au inceput sa fabrice produse din apa, sirop de zahar si substante aromante, tot felul de „vinuri“ si bauturi alcoolice, ca: „Muscat de Segarcea“, „Tamiioasa Romaneasca“, „Vin Rubiniu“, „Vinars“ etc. Fapta, care este o infractiune, a fost constatata de Directia Agricola Dolj (Vali Gorgoteanu) si s-a ridicat licenta de functionare a societatii, licenta care a fost restituita imediat din ordine superioare. Desi s-a intocmit un proces-verbal ca produsele au fost aruncate la canal, in realitate ele au fost valorificate ca si cum nimic nu s-a intimplat.

Controlul financiar-contabil

Toate matrapazlicurile lui Boerica sint acoperite de cenzorul Stelian Voicu (reprezentantul Ministerului Finantelor), care printre altele a „beneficiat“ si de cumpararea unor tractoare de la centrul Segarcea cu fenomenala suma de cinci milioane lei bucata.

Boerica a scos pe cenzorii Nicolae Tiganu si Brasoveanu, oameni de o mare corectitudine, profesionisti de exceptie, pentru a-l aduce pe Stelian Voicu, care ii acopera toate pungasiile.

Tot la „initierea“ factorilor de control de la nivelul judetului, Boerica a fost invatat ca nu care cumva societatea BACHUS sa iasa pe profit, deoarece atunci va trebui sa plateasca impozit pe profit, sa dea dividende actionarilor si nu ar mai putea „hacui“ active la preturi de batjocura, in folosul sau si al prietenilor sai.

Noi, actionarii, nu am crezut si nu putem crede ca JAFUL IN FOLOSUL UNOR NETREBNICI SE CHEAMA PRIVATIZARE.

Prosperitatea managerului – patron

Jaful si falimentarea SC BACHUS SA au condus la prosperitatea nesperata a infractorului Genica Boerica:

– cumpararea unei case cu 23 de camere pe str. Unirii, din Craiova;

– statie de benzina in comuna Domasna din Caras-Severin;

– cite o casa si cite un autoturism de lux pentru cele doua fiice ale sale;

– patru autoturisme de lux (un Jaguar, doua Mercedesuri, o Toyota);

– plimbari dese in strainatate, inclusiv in Caraibe;

– chefuri de cite 350-400 de milioane de lei (sarbatorirea lui Boerica la Hanul Doctorului, la care au participat procurori, judecatori, politisti).

Incheiere

In incheiere, actionarii si salariatii de la SC BACHUS SA si-au pus toate sperantele in dumneavoastra, avind credinta ferma ca veti interveni si veti face ordine in aceasta societate, iar „managerul-patron“ sa fie pus sa plateasca daunele pricinuite SC BACHUS SA – Dolj si actionarilor sai, sa restituie pina la leu bancilor banii pe care si i-a insusit fraudulos momindu-le functionarii, iar el sa fie introdus la „facultate“ pentru a-si desavirsi cunostintele si a le completa cu noi proceduri de inselare si imbogatire ilicita.

Consideram ca pentru o mai buna cunoastere a situatiei a ceea ce a fost si ceea ce a ajuns SC BACHUS SA – Dolj, sa fie consultati urmatorii: ing. Anisoara Bardas, ing. Mihai Ion, ing. Vasile Toma, Gheorghe Alexandrescu, Alexandru Tugmeanu, Ion Dinca, ing. Marian Rusoiu, ing. Constantin Zavoianu si alti salariati si fosti salariati care mai au simtul responsabilitatii, avind in vedere eforturile fizice, materiale si morale pe care le-au depus pentru construirea SC BACHUS SA – Dolj si ridicarea prestigiului acesteia prin calitatea produselor pe care le realiza si seriozitatea oamenilor respectivi.

Pe linga principalul jefuitor si distrugator GENICA BOERICA, ins ce trebuie facut direct raspunzator si caruia trebuie sa i se aplice corect si cinstit prevederile legii, mai trebuie sa dea socoteala si cei care l-au ajutat, direct sau indirect, pentru desavirsirea jafului, si Elena Cismaru, Constantin Hertzog, Marilena Rozenauer, Eugen Barcan, Dan Ionescu si altii.

Cu deosebit respect.

Catre redactia ziarului Gazeta de Sud Craiova

Multiplele noastre sesizari facute catre toate organismele Romaniei, care au obligatia si puterea de a interveni pentru stoparea faradelegilor, au ramas fara nici un raspuns, desi legea le obliga sa ne onoreze cu un raspuns pozitiv sau negativ. Mentionam ca am trimis sesizari urmatoarelor institutii: Presedintia Romaniei, trei sesizari, cu confirmare de primire, de la care nu s-a primit nici un raspuns; Guvernul Romaniei, patru sesizari, cu confirmare de primire, de la care nu s-a primit nici un raspuns; Ministerul Justitiei, cu confirmare de primire, fara nici un raspuns; Ministerul de Interne, cu confirmare de primire, fara nici un raspuns; Curtea de Conturi, cu confirmare de primire, fara nici un raspuns; Parchetul General, care a trimis sesizarea noastra la IJP Dolj, unde zace de la data de 15.11.2001 in sertarul maiorului Gulin; APAPS, care este singura institutie care ne-a onorat cu un raspuns, numai la o mica parte din problemele sesizate, dar si acesta superficial si ocolind adevarata chestiune, iar ce a zis ca face nu a facut.

In toate interventiile noastre am aratat pe larg ilegalitatile, jaful si escrocheriile care s-au facut la SC BACHUS SA Dolj de catre asa-zisul „investitor“ Genica Boerica, individ pazit si aparat tocmai de aceia care aveau obligatia de drept si morala sa actioneze ferm impotriva tuturor ilegalitatilor comise de sus-numitul „investitor“.

Presa locala si centrala au prezentat pe larg falsurile si abuzurile facute de acesta, fara sa ridice cineva un deget, ba dimpotriva, actuala putere a actionat cu promptitudine in stoparea dezvaluirilor facute de presa.

Acum, dupa ce Genica Boerica a declarat voluntar falimentul SC BACHUS SA Dolj, un maestru in materie, deoarece a mai falimentat Fabrica de produse lactate si Vinalcoolul din Drobeta Turnu Severin, putem prezenta dimensiunea finala a acestui jaf impresionant.

Daca pina in anul 1996, cind SC BACHUS a fost privatizata, aceasta era o societate cu bune rezultate economico-financiare, dupa privatizarea facuta de FPS cu o distributie a actiunilor de 29% pentru SC GEVAL SRL, al carei patron este Genica Boerica, si 71% celor 23.000 de alti actionari, care, cunoscind activitatea SC BACHUS, sperau intr-o dezvoltare corespunzatoare care sa le asigure si niste dividende, acum acestia au constatat ca domnul „investitor“ a condus societatea cu mina ferma spre pieire.

Numirea in functia de director ge-

neral si administrator unic a lui Genica Boerica de catre FPS a insemnat si condamnarea la disparitie a acestei societati. Individul nu avea pregatirea necesara pentru conducerea acestei societati (are opt clase primare si, in plus, „facultatea“ urmata la puscarie pentru delapidare).

Ce s-a intimplat cu SC BACHUS dupa 1996?

Boerica a reusit ca in luna aprilie 2002 sa declare voluntar falimentul SC BACHUS SA, dar nu inainte de a prelua peste 90% din avutia acestei societati. Prin ingineria falsurilor, abuzurilor si ilegalitatilor, activele preluate au fost platite cu „fabuloasa“ suma de 2% din valoarea de inventar din anul 1995 (valoare nereevaluata), deci 100 de lei a fost platita cu doi lei.

Jaful real produs de Genica Boerica, avind complice un salariat al sau, la SC GEVAL SRL, respectiv SC SARGAFLOR SRL, patron fiind Sargarovski:

1. Valoarea activelor la 31.12.1995 era de 21.419.000.000 lei, echivalent USD – 8.324.345 USD (1 USD=2.573 lei).

2. Valoarea terenurilor la 31.12.1995 – 682.000.000 lei, echivalent USD – 265.111 USD.

Total valoare – lei – 22.101.000.000 lei, echivalent USD – 3.589.456.

3. Valoarea activelor platite – lei – 5.946.000.000, echivalent USD – 250.315 USD (1 USD=33.000).

4. Valoarea terenurilor nu s-a platit.

5. Valori ramase in buzunarul lui Boerica – lei – 241.770.079.770, echivalent USD – 8.339.241 USD (1 USD= 33.000 lei).

Vinovat pentru acest jaf de neimaginat, produs de Genica Boerica, este FPS (APAPS), in primul rind, pentru ca a propulsat intr-o functie de mare raspundere un infractor si in al doilea rind pentru ca nu a respectat unele obligatii stabilite prin contract, prin verificari asupra performantelor economice, mai mult, chiar a favorizat distrugerea SC BACHUS SA.

Tinind cont de raportul numarului de actiuni, in care 71% erau detinute de cei 23.000 de actionari si 29% de SC GEVAL SRL (respectiv Genica Boerica), se impunea ca aceasta societate sa fie condusa de un consiliu de administratie, iar componenta acestuia sa fi reflectat procentajul actiunilor.

La fel de vinovati sint si cei care nu au dat curs repetatelor noastre sesizari, cei mentionati in preambul, si care au format un scut de aparare in fata si in spatele escrocului Genica Boerica, la ordinul dat de PSD.

Toate aceste organisme nu au ridicat un deget nici atunci cind presa locala si centrala au prezentat pe larg printr-o serie de articole tot jaful produs de Genica Boerica la SC BACHUS, pina a falimentat-o.

Actele samavolnice generate si aplicate de Genica Boerica au luat si dreptul legal al celor 23.000 de mici actionari, dar care detin 71% din actiuni, incalcind fara remuscari si rusine toate legile Romaniei, sub protectia certa a actualei puteri.

La jaful de mai sus se adauga 50.649 de litri de vin varsat si imbuteliat, cu o valoare de 2.005.022.352 de lei, distribuit aparatorilor sai la toate nivelurile, inclusiv 30.000 de sticle din vinoteca, fapte prezentate pe larg de presa centrala si presa locala.

Noi intrebam si va intrebam si pe dvs. de ce aruncati cu praf in ochii cetatenilor acestei tari, facind afirmatii fara acoperire, privind abuzurile si coruptia, care au distrus si distrug in continuare biata Romanie, aducind-o la un nivel de saracie mai grav decit in al doilea razboi mondial, cu sprijinul nemijlocit al puterii actuale?

Timp de doi ani v-am sesizat permanent asupra tuturor abuzurilor si a batjocoririi legilor tarii de catre Genica Boerica, din care ati facut dintr-un fost tobosar un multimiliardar, prin falsuri grosolane, abuzuri si inselaciune. De ce, domnilor, acoperiti aceste faradelegi?

Vom sesiza toate organismele internationale precum si ambasadorii tarilor membre ale NATO despre ceea ce se intimpla azi cu adevarat in Romania (desi numai asa ceva nu ar trebui sa se intimple).

Prin declararea voluntara a falimentului SC BACHUS SA Dolj de catre Genica Boerica, practic aceasta societate nu mai exista. Cei 23.000 de actionari care detin 71% din actiuni cer cu fermitate Presedintiei Romaniei si guvernului sa intervina urgent pentru:

1. Anularea tuturor vinzarilor de active efectuate din anul 1999 si pina in 2002, vinzari facute ilegal si readucerea lor in patrimoniul SC BACHUS si chiar si pentru cele „vindute“ in anii anteriori, facute tot prin falsuri si inselaciune.

2. Trimiterea in fata instantei de judecata a lui Genica Boerica pentru fals si uz de fals in acte publice, abuz de putere si inselaciune privind modul in care s-au organizat si desfasurat licitatiile pentru cumpararea activelor, insusirea si a altor valori materiale din avutia SC BACHUS SA.

3. Genica Boerica sa fie obligat prin executare judecatoreasca la rambursarea sumei de 68 de miliarde de lei, evidentiata in bilantul contabil din 2001, ca datorii la diversi, generata prin incompetenta sa ca administrator.

4. Acelasi administrator sa fie obligat la rambursarea sumei de 4.801.395.000 de lei, pierderi numai in anul 2001, si sa precizeze in buzunarul cui au ajuns acesti bani.

5. Sa fie cercetat penal pentru insusirea abuziva a valorii de 241.770.079.770 de lei, reprezentind diferenta dintre valoarea inscrisa in evidentele contabile din anul 1995 si valoarea platita la cumpararea activelor care reprezinta numai 2% din valoarea anului 1995, conform situatiei prezentate in anexa. Sumele sa fie reactualizate cu coeficientul de devalorizare a leului.

6. Sa se faca o verificare contabila de fond pe toata perioada gestionata de Genica Boerica si sa se compare cu inventarierea de la 31.12.1995, de unde se va vedea imensa dimensiune a jafului produs de acest individ.

7. Sa se extinda ancheta si asupra modului in care cenzorii si-au indeplinit atributiunile in toata perioada gestionata de Boerica.

8. Sa se verifice imensa avere agonisita pe seama SC BACHUS SA Dolj: o casa-palat pe str. Unirii din Craiova, hotel, case si masini de lux pentru cele doua fiice, o statie moderna de benzina in comuna Domasna, judetul Caras-Severin, casa si apartament in Bucuresti, cinci autoturisme de lux personale. O ultima informatie care circula prin Craiova ca ar fi cumparat o casa si in Italia, precum si alte bunuri de valoare.

9. Sa se verifice imensele credite luate de la Credit Bank, BIR, Banca Turco-Romana, BCR, BERD etc. si cit din aceste credite au fost rambursate.

10. Sa se verifice ce s-a intimplat cu firmele sale capusa, respectiv MAUR-BOERO, AMCOVOLF, MEDIPROD si JERDINI, prin care s-au derulat creditele bancare si care apoi au fost vindute cu activ si pasiv unor arabi care nu au existat, deci inselarea grava a bancilor creditoare si implicit pe deponentii acestor banci, la care actualii guvernanti tac chitic.

11. Sa se ia masuri urgente de anulare a falimentului voluntar declarat de Genica Boerica pentru SC BACHUS si sa fie numit un Consiliu de Administratie, iar numarul de membri sa fie reprezentat proportional cu procentul actiunilor detinute. In acest fel, societatea va renaste, va deveni profitabila, va contribui la bugetul de stat cu sume importante si va putea asigura si unele dividende actionarilor.

Cei 23.000 de actionari (71%) asteapta ca actuala putere sa treaca la fapte reale, nu numai sa faca declaratii fara rezultate, sa respecte legile pe care le-a elaborat, sa inlature tot putregaiul din PSD si sa dea dovada ca poate face si lucruri bune. In cazul nostru, asteptam sa se redea personalitatea si functionalitatea SC BACHUS SA pe care le-a avut inainte de privatizare. In felul acesta, si statul ar incasa sumele de bani care i se cuvin.

Asteptam un raspuns real, concret, pe baza de verificari facute de oameni incoruptibili, deoarece avem acest drept si el este inscris in Constitutia Romaniei.

Va rugam ca raspunsul sa fie comunicat pe adresa: Tugmeanu Alexandru, cartier Rovine, bl. H4, ap. 4, Craiova.

P.S. La jaful produs de administratorul SC BACHUS SA, Genica Boerica, s-a asociat si liderul de sindicat Iulica Paunescu, care si-a insusit si el o mica parte din aceasta societate, respectiv Centrul de colectare de struguri si fructe din comuna Cosoveni si un tractor U 650 cu remorca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS