10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVama Portile de Fier I a fost asaltata de infractori

Vama Portile de Fier I a fost asaltata de infractori

• Doi urmariti general, retinuti cind se pregateau sa paraseasca Romania • Un roman intors din Italia a incercat sa-i pacaleasca pe politisti cu un titlu de calatorie fals • O tinara s-a ales cu dosar penal, dupa ce s-a constatat ca a intrat fraudulos in tara

Un severinean a fost retinut simbata seara de politistii de frontiera din Vama Portile de Fier I, in timp ce incerca sa intre in tara, in baza unui titlu eliberat de Ambasada Romaniei din Roma, pe numele unui alt cetatean roman. In urma cercetarilor efectuate, autoritatile romane au stabilit ca Suedin Radu, din Drobeta Turnu Severin, a iesit legal din tara, anul trecut.

Dorind sa revina in Romania, dar fiind constient ca ar putea primi interdictie pentru depasirea termenului legal de sedere, severineanul si-a declarat pasaportul pierdut si a solicitat eliberarea unui titlu de calatorie, pe numele unui alt cetatean roman, pe care l-a cunoscut in Italia. „Cu documentele false, a trecut frontiera in Slovenia si Serbia, incercind sa intre in Romania, dar a fost retinut la granita.

Cetateanului i s-a intocmit dosar penal pentru savirsirea infractiunilor de fals privind identitatea, intrare intr-un stat strain prin trecerea ilegala a frontierei si tentativa de intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat.

Dosarul va fi inaintat Parchetului de pe linga Judecatoria Drobeta Turnu Severin, cu propunerea de trimitere in judecata“, a spus inspector principal Mariana Cenea, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti.

Stampila de iesire da, stampila de intrare ba

Politistii de frontiera mehedinteni au mai retinut, in noaptea de vineri spre simbata, la punctul de frontiera Portile de Fier I, doi cetateni romani care intentionau sa paraseasca tara, sustragindu-se astfel urmaririi penale. Alin Suru, de 24 de ani, din judetul Olt, si George Ilie, de 25 de ani, din judetul Dolj, erau cautati de politie pentru comiterea unor infractiuni de furt.

Cei doi intentionau sa paraseasca Romania, dar au fost opriti la granita, dupa verificarea documentelor de calatorie. Ei au fost predati Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, pentru luarea masurilor corespunzatoare. O tinara a fost retinuta simbata de politisti pentru intrare in tara prin trecerea frauduloasa a frontierei de stat. Valentina Avram, de 31 de ani, din judetul Iasi, intentiona sa treaca in Serbia-Muntenegru, dar a fost oprita la punctul de trecere a frontierei Portile de Fier I, deoarece s-a constatat ca in pasaport avea aplicata o stampila de iesire din Romania, dar nu avea aplicata si stampila de intrare.

„In urma cercetarilor, s-a stabilit ca tinara a iesit legal din tara, in Serbia, in anul 2000, iar in 2001 s-a inapoiat, trecind fraudulos frontiera. Pentru fapta savirsita, i s-a intocmit dosar penal“, a spus inspector principal Mariana Cenea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS