18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Siliştea Crucii şi-a lăsat afacerile pe miinile fiului

Primarul din Siliştea Crucii şi-a lăsat afacerile pe miinile fiului

Legea pentru asigurarea transparenţei in exectuarea funcţiilor publice, a demnităţilor publice şi a mediului de afaceri şi pentru prevenirea şi sancţionarea corupţiei i-a pus pe jar pe toţi aleşii neamului. Aceştia sint obligaţi de lege să aleagă intre funcţia publică sau afaceri. Printre aleşii de la sate, primari sau consilieri comunali, sint ciţiva care şi-au pus pe picioare cite o mică afacere pe care acum sint nevoiţi să o treacă pe numele soţiei, copilului sau pe numele altor rude.

Primul om al comunei, primarul Octavian Cizmaru, este unul dintre alesii poporului care este incompatibil cu functia pe care o ocupa. Pentru ca este director si asociat unic la propria firma, trebuie sa aleaga intre functia de director si scaunul de primar. Edilul sef s-a decis: isi duce mandatul de primar pina la capat, iar afacerile le lasa pe mina fiului sau.

Imediat dupa revolutie, cind CAP-urile au fost desfiintate, actualul primar a intuit ca viitorul taranului este agricultura. De aceea, a cumparat de la CAP din comuna un tractor fara motor si si-a pus pe picioare o societate agricola, SC SIL PROD AGRO COM SRL.

„Am infiintat o societate agricola imediat dupa ’90 si incet, incet, am cumparat tractoare, combine si toate utilajele necesare pentru a muncii pamintul. Acum am ajuns la 26 de tractoare si 12 combine. Am luat pamint in arenda de la oameni, pe care il muncesc de citiva ani. Satenii sint multumiti de mine pentru ca le dau 30% din productia realiazata“, a declarat omul de afaceri Octavian Cizmaru.

Dupa cum spune, primarului nu-i este greu sa lase afacerile pe miinile fiului sau, deoarece are incredere in el: „Si acum tot fiu-meu se ocupa mai mult de afaceri. In ultima vreme am avut probleme de sanatate si toate treburile au ramas in sarcina lui“.

Primarul, desi se retrage oficial din acte, recunoaste ca se va ocupa in continuare de afacerea familiei pentru ca, nu-i asa, nu are cum sa lase totul de izbeliste doar pentru ca functia de primar este incompatibila cu cea de patron.

Octavian Cizmaru nu vrea sa aleaga afacerile in detrimentul functiei de primar deoarece mai are de asfaltat drumul din comuna.

„Tocmai am primit fonduri de la consiliul judetean si nu are sens sa plec. Le-am promis oamenilor ca il fac si vreau sa ma tin de cuvint“, a mai spus edilul sef.

In Primaria de la Silistea Crucii, pe linga primar mai este incompatibil secretarul primariei, George Ghita, care o are subalterna pe sotie. Si legea nu permite.

In afara celor amintiti, alte incompatibilitati nu sint in Silistea Crucii. Consilierii comunali nu au afaceri, deci vor putea sa-si vada in continuare linistiti de mandat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS