14.5 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024

Stiri pe scurt

Roland Garros

Victor Hanescu va juca in calificari

Jucatorul roman de tenis Victor Hanescu va evolua in calificarile editiei din acest an a turneului de Grand Slam Roland Garros, care va debuta luni, la Paris. Hanescu, desemnat cap de serie numarul 13 in calificari, va juca, in primul tur, impotriva tenismanului croat Roko Karanusic. Adrian Voinea si Andrei Pavel sint direct calificati pe tabloul principal de simplu. Nu este sigur insa daca Pavel va putea participa, intrucit romanul nu a mai jucat de mai mult de doua luni, din cauza unei accidentari. Printre cele mai importante absente de la editia din acest an a Internationalelor Frantei se numara rusul Marat Safin, croatul Goran Ivanisevic, americanul Pete Sampras si francezul Arnaud Di Pasquale.

Challenger-ul de la Budapesta

Razvan Sabau a ajuns in turul al doilea

Razvan Sabau s-a calificat in turul al doilea al challenger-ului masculin de la Budapesta (dotat cu premii in valoare de 25.000 euro), dupa ce l-a invins pe germanul Christian Vinck, in trei seturi, cu 4-6, 7-5, 7-6 (7-2). In optimi, Sabau il va intilni pe cehul Robin Vik, al optulea cap de serie, care a cistigat meciul cu slovacul Viktor Bruthans (3-6, 6-0, 6-3). La dublu, perechea Adrian Cruciat (Romania) – Boris Pasanski (Serbia-Muntenegru) s-a calificat in sferturi, dupa victoria cu 6-4, 6-7 (2-7), 6-1 in fata cuplului spaniol Marc Fornell – Guillermo Garcia-Lopez. Urmatorii adversari vor fi Boris Borgula (Slovacia) si Ivo Klec (Germania), care au cistigat disputa cu australienii Luke Burgeois – Raphael Durek, cu 6-3, 6-3.

Roland Garros

Lleyton Hewitt si Serena Williams sint primii favoriti

Zilele trecute au fost anuntati capii de serie ai turneului de tenis de la Roland Garros, care va debuta luni, australianul Lleyton Hewitt si americanca Serena Williams fiind principalii favoriti. Editia trecuta, Serena Williams a cistigat titlul intr-o finala cu sora sa Venus, in timp ce Hewitt a fost eliminat in turul al patrulea de argentinianul Guillermo Canas. Campionul en-titre, Albert Costa, este doar al noualea pe lista favoritilor. Iata primii zece capi de serie de pe tablou: masculin – 1. Lleyton Hewitt, 2. Andre Agassi, 3. Juan Carlos Ferrero, 4. Carlos Moya, 5. Roger Federer, 6. Andy Roddick, 7. Guillermo Coria, 8. David Nalbandian, 9. Albert Costa, 10. Paradorn Srichaphan; feminin: 1. Serena Williams, 2. Kim Clijsters, 3. Venus Williams, 4. Justine Henin-Hardenne, 5. Amelie Mauresmo, 6. Lindsay Davenport, 7. Jennifer Capriati, 8. Chanda Rubin, 9. Daniela Hantuchova, 10. Jelena Dokic.

Tenis de cimp

Pete Sampras nu stie daca vrea sa se retraga

Antrenorul lui Pete Sampras, Paul Annacone, a dezvaluit ca sportivul se va decide daca se va retrage sau nu abia dupa ce va privi la televizor turneul de la Wimbledon din acest an. Annacone nu a exclus o revenire a lui Sampras. Sampras are 31 de ani si a cistigat 14 turnee de Grand Slam, dintre care sapte la Wimbledon. „Va privi Wimbledonul la TV si va simti daca vrea sa fie si el acolo sau nu“, a spus Annacone. „Acum nici nu vrea sa revina si nici sa se retraga. Privind la televizor, va putea lua o hotarire si in legatura cu US Open, un turneu la care, de asemenea, nu stie daca va merge. Marii sportivi au intotdeauna nevoie de provocari. Un astfel de moment traieste acum si Sampras“, a adaugat Annacone. Pete Sampras a anuntat deja ca nu va fi prezent pe tabloul de la Roland Garros si nici la Wimbledon. Annacone a marturisit ca Sampras s-a antrenat serios la inceputul acestui an si era pregatit, din punct de vedere fizic, sa revina la San Jose in februarie. Numai ca, asa cum spune antrenorul, „nu a existat dorinta de a intra pe teren“. Anul acesta, Sampras s-a retras de la Indian Wells si de la Miami.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS