10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAlesii doljeni, deconspirati pe Internet

Alesii doljeni, deconspirati pe Internet

Declaratiile de interese si cele de avere ale tuturor demnitarilor si consilierilor doljeni vor putea fi citite pe internet, la adresa www. cjdolj.ro, a declarat ieri Petre Petrescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj.

Petrescu a cerut echipei tehnice care administreaza site-ul consiliului judetean sa scaneze toate declaratiile de interese ale demnitarilor, centralizate deja de comisia care se ocupa de aplicarea legilor anticoruptie promovate de guvernul Adrian Nastase: „Avem mult de lucru, circa 1.500 de fise indosariate si doar un singur scaner care functioneaza. Sper ca in maximum o saptamina sa putem termina toata operatiunea“.

Din verificarile centralizate la sfirsitul saptaminii trecute, 26 din cei 34 de consilieri municipali craioveni sint incompatibili, fiind membri in consiliile de administratie sau cenzori in cadrul regiilor din subordinea primariei.

La consiliul judetean, 41 din cei 45 de consilieri depusesera declaratiile de interese, comisia concluzionind ca 16 dintre ei sint incompatibili.

O situatie mai simpla

s-a inregistrat la comune, localitatea Grecesti fiind pina acum singura unde s-au depistat conflicte de interese ale alesilor locali. Peste 30 de zile, alesii trebuie sa prezinte celor abilitati inclusiv declaratiile de avere.

Petre Petrescu a mai mentionat ca institutia incearca sa-i zoreasca pe cei incompatibili sa aleaga, deoarece, in eventualitatea unor demisii in lant, trebuie sa faca pregatirile pentru numirea noilor consilieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS