13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFemeia cu cele mai lungi plete este gardian public

Femeia cu cele mai lungi plete este gardian public

Dana Guran, in virsta de 31 de ani, a absolvit Liceul „Stefan Plavat“ din Orsova in 1991. Acum locuieste in Drobeta Turnu Severin, impreuna cu sotul si baiatul lor de cinci anisori, iar cind nu se ocupa cu gospodaria lucreaza ca gardian public la Filiala Retele Electrice Severin. Pina aici, nimic neobisnuit. Numai ca, simpla aparitie pe strada a acestei femei stirneste o adevarata furtuna. Oamenii intorc capul dupa ea privind-o, unii cu admiratie, altii cu ciuda, insa cei mai multi ramin impietriti de mirare. Ce o face atit de deosebita? Simplu, Dana Guran este posesoarea, probabil, a celui mai lung par din Romania. De la radacina pina la virf, podoaba capilara masoara 166 cm, adica echivalentul staturii posesoarei.

Este o aparitie de vis, cu parul curgind in suvoaie de-a lungul staturii nu prea inalte. Daca nu ar purta pantaloni ai zice ca e o printesa din basmele copilariei teleportata in lumea noastra. Trece pe strada cu pasi grabiti, fara sa priveasca in jur. E constienta de faptul ca toti trecatorii sint cu ochii pe ea, dar nu se lasa intimidata. E obisnuita si chiar se bucura sa fie in centrul atentiei: „Aud oamenii vorbind pe strada in urma mea si imi face placere. Unii mai curajosi ma opresc si ma intreaba care este secretul unui par atit de lung. Le zimbesc si le raspund ca nu exista o reteta, e doar un dar de la natura“.

Ca sa ma convinga, imi spune ca nu sint decit zece ani de cind s-a tuns ultima oara si imi arata o fotografie din 1991, de la absolvire: „In liceu purtam parul scurt. Dupa absolvire, mi-am gasit serviciu in cadrul corpului gardienilor publici, m-am casatorit si la un moment dat am vrut sa schimb ceva in infatisarea mea, sa ies putin din monotonie. Asa ca mi-am lasat parul sa creasca, iar in 1996 am mai taiat sase centimetri din el. A fost ultima oara cind l-am tuns“.

Sapun de casa, lesie si sampon in cantitati industriale

Acum parul Danei Guran masoara nu mai putin de 166 de cm, adica echivalentul staturii posesoarei. A ajuns la aceasta dimensiune incredibila fara o ingrijire anume. Doar apa si sapun de casa o data pe saptamina. De anul acesta, Dana a obtinut un contract de distribuire de produse cosmetice si a inceput sa foloseasca sampon. Numai de plante si in cantitati industriale. La asa podoaba capilara, 200 ml de sampon se duc la o singura spalare. Dar vorba aceea, obrazul subtire cu cheltuiala se tine, poate fi aplicata cu adaptarile de rigoare asa incit, daca vrei sa ai un par frumos, trebuie sa te sapunesti si cu un galbenus de ou, iar daca ai posibilitatea, un tratament cu lesie, ceai de urzica sau decoct de frunze de nuc n-ar fi tocmai de lepadat. Parul capata o stralucire aparte si nu mai ai nevoie de balsam de par.

Dupa spalare urmeaza uscarea, operatiune nu prea usoara daca te gindesti ca totul trebuie facut cu mare atentie ca sa nu se incurce parul. Trei prosoape infasurate in jurul capului sint tot ceea ce are nevoie parul pentru a se zvinta bine, folosirea uscatorului de par fiind contraindicata deoarece umfla nepermis de mult parul si, in plus, il incurca, facindu-l imposibil de pieptanat. Cam asta este, in opinia Danei Guran, tot ce ar trebui sa stie o femeie care vrea sa aiba un par superlung sanatos, iar recompensa este pe masura.

Un par atit de lung iti da dureri de cap

Colegii o privesc cu admiratie in rarele ocazii in care isi pot vedea colega despletita la locul de munca. „In meseria de gardian public, tinuta vestimentara este deosebit de importanta. Uniforma este obligatorie si a trebuit sa recurg la anumite trucuri pentru a putea purta sapca. Dimineata, dupa obisnuitul ritual de pieptanare , care dureaza o ora, imi rulez parul la ceafa astfel incit sa pot pune sapca in cap“. Printre admiratorii Danei se numara si prietenii, cunoscutii si, nu in ultimul rind, sotul ei, fericitul posesor al unei neveste cum multi barbati isi imagineaza (pentru cine nu stie, majoritatea reprezentantilor sexului puternic prefera femeile cu parul lung).

Ca orice lucru frumos, un par superlung ii confera posesoarei si dezavantaje, deloc de neglijat, pe care Dana Guran le-a simtit pe pielea ei. „Fiind atit de lung, trebuie sa fiu atenta sa nu-mi prind parul. De regula il port strins, in special cind ies in oras ca sa fac piata, pentru ca altfel e posibil sa-l incurc printre sacose. Nu umblu despletita decit atunci cind ies la plimbare. In plus, am inceput sa am dureri de cap, pentru ca avind asemenea dimensiuni, parul are o greutate deloc de neglijat“. Pe Dana nu o sperie insa o amarita de durere de cap. Nu va lasa pe nimeni sa-i tunda parul atita timp cit nu va fi afectat de trecerea anilor. Mai mult ca orice, Dana isi doreste un contract pentru realizarea unor reclame la produse de ingrijirea parului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS