20.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO craioveanca s-a autoprocreat, este cu doi ani mai mica decit fiul sau si se face vinovata de incest

O craioveanca s-a autoprocreat, este cu doi ani mai mica decit fiul sau si se face vinovata de incest

Doina Mateoiu a fost martora muta la schimbarea totala a propriei identitati. S-a trezit peste noapte mai tinara cu 20 de ani, mai mica decit fiul sau cu doi ani, avind drept tata pe sotul ei si fiindu-si ea siesi mama! Nu se intimpla intr-un roman SF si nici in ultimul episod al telenovelei „Clona“, ci in Craiova zilelor noastre. Cert este ca tot la telenovela sau la orice altceva in afara de serviciu era cu mintea si functionara de la Inspectoratul Teritorial de Munca atunci cind a trecut datele respective pe carnetul de munca al Doinei.

„Ieri m-am dus la Inspectia Muncii sa imi iau carnetul de munca. Trebuia sa fac o copie dupa el. Cind imi arunc privirea, era plin de greseli. In primul rind, la anul nasterii, in loc de 1968, era trecut 1988. Asta insemna ca sint cu doi ani mai mica decit fiul meu, care este nascut in ’86. I-am spus functionarei: <<Doamna, va dati seama ca, potrivit a ceea ce ati scris aici, ar insemna ca sint minora, si, in plus, una cu carnet de munca?>> A strimbat din nas. Asta nu era tot. Eu sint nascuta pe data de 03.04, pe carnet era trecut 14.03. Cind am mai vazut si ca in loc de numele tatalui meu – Dinu Ion, era trecut cel al sotului – Mateoiu Ion, am inceput sa tremur de nervi“, povesteste Doina Mateoiu din Craiova. „Din stampila pe care ne-a pus-o pe act, am aflat ca o cheama Raluca Iancu. O doamna blonda, grasuta si acra“.

Functionara – „doi in unu“: si incompetenta, si irascibila

Conform carnetului de munca, Doina isi este tot ea mama, iar sotul ii este si sot, si tata. Si gata incestul! Faptul ca s-a nascut la Macesu de Jos, si nu in Craiova – asa cum consemneaza functionara Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM), este deja o greseala marunta.

Si, pentru ca, asa cum spune romanul, prostul nu e prost destul daca nu e si fudul, Abramburica din spatele ghiseului n-a recunoscut in ruptul capului ca se face vinovata de incurcatura. Mai mult, n-a gasit alta modalitatea de a-si ascunde incompetenta decit sa faca pe imbufnata si sa se ratoiasca la femeia fata de care gresise.

„Doamna inspector (de fapt, referent-n.r.), in loc sa-si ceara scuze, tot dinsa era revoltata si respingatoare, punindu-ma sa astept pina avea chef sa faca rectificarile. Iar pe colega care ma insotea a dat-o afara din birou“.

Colega care avea si ea pe carnetul de munca suficiente greseli incit sa aiba probleme.

Musca-ti limba!

Scuze si-a cerut, in numele functionarei, Mihail Mohora, directorul ITM, care spune ca si-a avertizat de nenumarate ori angajatii sa aiba un comportament decent:

„Toata ziua le spun sa se poarte frumos si sa-si pastreze cumpatul. Este drept ca afluenta de oameni care vin la noi este foarte mare, dar asta nu justifica iesirea pe care a avut-o angajata noastra. Am eu o vorba: <<Chiar daca te enervezi, musca-ti limba!>>. Oricum, daca spre sfirsitul paginatiei carnetului de munca s-a facut inregistrarea corecta, cu rectificarile necesare, doamna Mateoiu nu trebuie sa isi faca probleme. In ceea ce priveste angajata, voi lua masurile cuvenite“.

Directorul ITM spune ca femeile nu ar fi trebuit sa ezite sa vina in biroul sau si sa-i semnaleze comportamentul functionarei: „Daca se mai intimpla incidente de acest fel, le astept la mine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS