23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMedicii doljeni vor tarife unice pentru serviciile medicale

Medicii doljeni vor tarife unice pentru serviciile medicale

Medicii de la spitalele orasenesti din Dolj sint nemultumiti de ultima hotarire a Ministerului Sanatatii, prin care toate Casele Judetene de Asigurari de Sanatate urmeaza sa aloce diverse sume de bani pentru serviciile medicale, in functie de bugetul propriu. o operatie de apendicita efectuata la Spitalul „Floreasca“ din Bucuresti ar putea ajunge pina la cinci milioane de lei, aceeasi operatie urmind sa coste chiar citeva zeci de mii de lei la un spital orasenesc.

Octavian Dantes, medic internist la Spitalul Filiasi, sustine ca o asemenea decizie este aberanta.

„Am facut toti aceeasi facultate, iar operatia de apendicita are acelasi tipic si la Floreasca, si la Filiasi. Dimpotriva, chirurgul din Filiasi intimpina mai multe greutati la o asemenea operatie, pentru ca poate nu are aparatura celor din Bucuresti si nici anestezist la capul bolnavului. Serviciile medicale trebuie platite toate la fel, in toate spitalele, pentru ca singura diferenta este la conditiile pe care le are un spital particular din Bucuresti, tip hotel, si conditiile ca vai de lume din micile spitale. Aici da, inteleg sa se faca diferente“, a spus doctorul Octavian Dantes.

Medicii doljeni mai spun ca, in aceste conditii, nimeni nu va mai dori sa lucreze intr-un spital mic, mai ales ca exista si o anumita mentalitate a romanului, care crede ca tot ceea ce este scump este si de calitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS