19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMai multi comercianti decit clienti

Mai multi comercianti decit clienti

Fum de la gratare, tarabe cu alvita, tiribombe si manele – cam asta au gasit gorjenii care au vrut sa petreaca Ziua Muncii in padurea Dragoieni. Pina in jurul prinzului, comerciantii depaseau cu mult numarul clientilor, decit 100 de gorjeni fiind curiosi sa vina la bilci. Ca in fiecare an, oficialitatile locale au consumat mici si bere sub privirile alegatorilor.

Sarbatoarea de 1 Mai organizata in padurea Dragoieni de linga Tirgu Jiu a atras pina in jurul prinzului mai multe oficialitati decit oameni dornici sa se distreze. Prefectul Toni Grebla, presedintele Consiliului Judetean, Nicolae Mischie, primarul Florin Circiumaru si citiva parlamentari au venit la padure.

Dupa ce au facut un tur de recunoastere printre tarabele cu alvita, jucarii, mititei si bere, oficialitatile locale s-au asezat la una dintre terase pentru a se delecta cu bere, gratare si mici. Mischie, Grebla, Circiumaru si parlamentarii au mincat piine transportata direct in portbagajul si pe bancheta din spate ale unei masini. Despartiti de masa oficialilor printr-o prelata, angajatii terasei respective au facut manevrele nestingheriti, aruncind piinea din mina in mina. In acest timp, inspectorii OJPC se delectau cu bere la citiva metri distanta.

Comerciantii depaseau cu mult numarul clientilor

Primaria Tirgu Jiu a pus la dispozitia comerciantilor aproape patru hec-

tare de teren fara ca acestia sa plateasca taxe de inchiriere. Cele mai solicitate au fost terasele unde se serveau mici, bere si racoritoare.

„Aici veneam pe timpul lui Ceausescu, la 23 august. De cind s-a reluat sarbatorirea zilei de 1 Mai am venit in fiecare an. Nu ne intereseaza ce e la tarabe, ca gasim si in piata. Venim sa mincam un gratar, un mic si sa ne racorim cu bere“, a spus unul dintre gorjenii veniti la bilci.

Pentru a doua parte a zilei, organizatorii au pus la punct si un program artistic sustinut de fanfara, Scoala Populara de Arta si Ansamblul „Doina Gorjului“, iar pentru amatorii de sport la iarba verde au fost amenajate terenuri de tenis si fotbal. In functie de numarul de clienti, comerciantii vor ramine in padure si pe 2 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS