13.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFoamea bugetarului, potolita cu bere in Parcul „Romanescu“

Foamea bugetarului, potolita cu bere in Parcul „Romanescu“

La cele trei restaurante centrale din Parcul craiovean „Nicolae Romanescu“, Ciobanasul, Castelul Fermecat si Debarcader, nu aveai loc sa arunci un pai ieri, la orele prinzului. In lipsa de alte distractii mai costisitoare, craiovenii au iesit la o bere rece si ieftina si un mititel cald si piperat. Cei care n-au luat drumul parcului de dimineata n-au mai prins loc la terase si au fost nevoiti sa admire de pe margine cum, pe la mese, halbele se golesc in ritm industrial.

„Ce sa te lipesti, domn’e, de-o bere, ca venira toti aci, ca parca nu mai gasira alte locuri sa iasa de 1 Mai“, spunea Aurel Coanda, un cetatean nemultumit ca nu mai gasea o masa libera. La coada s-a stat si pentru plimbarile cu barca pe lac; de altfel, in rindul navigatorilor de ocazie a fost surprins si consilierul local Bebe Neacsu, care a asteptat rabdator in soare o ambarcatiune libera. La foisorul din parc, fanfara traditionala cinta de zor, ascultata in lehamite de citiva nostalgici ai vremurilor trecute.

Au disparut „mesele tovarasesti“ de altadata

Spre deosebire de alti ani, craiovenii iesiti la iarba verde au remarcat absenta „meselor tovarasesti“ de altadata. Asta si datorita faptului ca, de data aceasta, Partidul Socialist al Muncii (PSM) nu a mai organizat nimic. Singurele momente artistice au fost reprezentate de citeva recitaluri ale Ansamblului Folcloric „Maria Tanase“, pe terasa Debarcaderului, in mijlocul norilor de fum de la gratarele cu mititei. Dintre oficialitatile locale, la terase au putut fi zariti, printre altii, Eugen Georgescu, secretar executiv al PSD Dolj, si Marin Diaconeasa, vicepresedintele consiliului judetean.

„Eu am venit din curiozitate, sa iau pulsul si sa beau un suc. Astazi mai sint si de serviciu, la prefectura. Dar am avut timp, zilele trecute, sa merg la munte. Am observat destui doljeni plecati la picnic. Societatea s-a stratificat. Cine ar bani merge la padure sau la vila proprie, cine nu, iese doar la o bere in parc. Oricum, din cita lume am vazut prin parc, am inteles ca oamenii au inceput sa uite traditia trecuta a zilei de 1 Mai. Cei mai multi o privesc ca pe un fapt monden“, a spus Georgescu.

Dupa „escapada“ de 1 Mai a craiovenilor, angajatii Salubritatii vor avea ce stringe: sute de ambalaje de pop-corn, sticle goale din plastic si resturi de mincare uitate prin iarba, cutuma straveche de care craiovenii nu sint dispusi sa se dezica nici macar o data pe an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS