9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDetinutii au mincat de 200.000 de lei, iar bolnavii - de 50.000 de lei

Detinutii au mincat de 200.000 de lei, iar bolnavii – de 50.000 de lei

Meniul de Pasti, oferit detinutilor din Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, este mai scump decit cel care se asigura pacientilor din spitalele mehedintene sau militarilor, in aceeasi perioada. Un detinut are asigurate o masa in valoare de 200.000 de lei si un pachet cu cinci kilograme de alimente, in timp ce un militar in termen maninca de aproximativ 100.000 de lei, iar un bolnav, de numai 50.000 de lei.

Cei peste 1.200 detinuti din Penitenciarul Drobeta Turnu Severin beneficiaza, de Pasti, de un regim special. Meniul asigurat de bucataria inchisorii este imbunatatit: pe linga norma de hrana zilnica, aprobata de Ministerul Justitiei, respectiv de aproximativ 150.000 lei/zi, au fost preparate si bunatati specifice Sarbatorii Pascale, respectiv oua rosii, friptura de miel si cozonac. In aceasta perioada, valoarea meniului unui detinut se ridica la 200.000 de lei pe zi. „Detinutii vor primi, in aceste zile, si cite un pachet in plus, continind alimente“, a spus col. Vasile Burcu, comandantul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin.

De acelasi tratament au parte si alte citeva zeci de persoane aflate, in aceste zile, in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti. Lunar, un detinut inchis in penitenciarul severinean maninca de aproximativ 4,5 milioane de lei, adica peste un salariu mediu net pe economie.

Pentru bolnavii din spitalele mehedintene, zeama lunga la 50.000 lei/zi

Pentru militarii trupelor terestre din Garnizoana Drobeta Turnu Severin, de cind a inceput postul Pastelui, s-a servit, optional, mincare de post. In ziua de Paste, s-a servit o masa festiva, de pe care nu au lipsit drobul de miel, un snitel de porc, un ou rosu, cascavalul, maslinele si vinul. Valoarea meniului s-a ridicat la aproximativ 100.000 de lei.

Acelasi meniu l-au avut si jandarmii. Cei mai batuti de soarta au fost mehedintenii aflati pe patul de spital, deoarece au avut parte de hrana in valoare de aproximativ 50.000 de lei pe zi. Ei nu au primit produse traditionale de Pasti, ca in alti ani, din cauza bugetului prea redus. Majoritatea bolnavilor au simtit totusi ca sint zile de sarbatoare, primind pachete din partea familiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS