14.2 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalIncă un taximetrist injunghiat in centrul Craiovei

Incă un taximetrist injunghiat in centrul Craiovei

• După ce i-a infipt cuţitul in piept taximetristului Eugen Gherghescu, un ţigan a fugit cu maşina victimei • Tilharul a pierdut controlul autoturismului, intrind cu el intr-o curte de pe strada Brestei • Autorul
a fost identificat şi dat in urmărire generală

Un ţigan din Craiova a fost dat in urmărire generală după ce a injunghiat un taximetrist şi i-a furat maşina.

Totul s-a petrecut in noaptea de joi spre vineri, in jurul orei 3.30, cind in staţia de taxi de la Casa Ştiinţei şi-au făcut apariţia trei ţigani in stare avansată de ebrietate care intenţionau să ia un taxi spre casă. Unul dintre ţigani s-a urcat repede in primul autoturism din coloană, in timp ce un altul s-a apropiat nerăbdător de următorul taxi, aparţinind firmei ROMNICOM, şi i-a cerut şoferiţei să-l lase pe el la volan.

„A inceput să mă injure şi mi-a ordonat să trec in dreapta. Am blocat repede uşile şi am pornit motorul. In momentul acela l-am văzut pe ţigan cum se repede cu un cuţit la mine“, a declarat Viorica Băjenaru. Taximetrista a apucat să fugă, după ce ţiganul spărsese cu plăselele geamul de la portieră. Văzind că femeia i-a scăpat printre degete, ţiganul s-a repezit la singurul taximetrist rămas in staţie, Eugen Gabriel Gherghescu, de 25 de ani, angajat al firmei ROMNICON. Fără nici un avertisment, a deschis portiera, l-a injunghiat pe tinăr in piept şi, după ce l-a aruncat in stradă, a fugit cu maşina.

Poliţia e pe urmele tilharului

Inainte de a fi injunghiat, Gabriel Gherghescu reuşise să-şi apeleze colegii prin staţie. Aceştia l-au găsit pe taximetrist prăbuşit fără cunoştinţă pe marginea drumului, intr-o baltă de singe, şi l-au transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Tinărul taximetrist injunghiat a fost imediat operat de o echipă de medici chirurgi, care s-au luptat timp de citeva ore să-i salveze viaţa.

„Era in stare foarte gravă. Pierduse foarte mult singe, o parte acumulindu-se in interiorul cutiei toracice. Rana, destul de adincă, dovedea că lama cuţitului a avut o traiectorie destul de ciudată. Cuţitul a pătruns sub mamelonul sting, prin spatele sternului, pină in partea dreaptă a toracelui, secţionindu-i una dintre artere. Am reuşit să oprim hemoragia şi să suturăm artera, iar acum aşteptăm să vedem cum evoluează“, a declarat conf. univ.dr. Romeo Cotulbea, şeful Clinicii de chirurgie toracică, arătindu-se rezervat in a da un pronostic in ceea ce priveşte şansele de supravieţuire ale bolnavului.

In timp ce tinărul taximetrist se zbate intre viaţă şi moarte pe patul de spital, poliţia a reuşit să dea de urmele tilharului.

Taxiul furat – un Matiz cu numărul de inmatriculare DJ-90-GMA – a fost găsit abandonat in curtea unui cetăţean de pe strada Brestei, la aproximativ un kilometru de locul in care fusese injunghiat taximetristul. Autoturismul pătrunsese in viteză prin gardul locuinţei, oprindu-se, parţial avariat, in straturile de legume din grădină. Cit despre tilhar, nici urmă. Acesta abandonase maşina, reuşind să fugă.

„Individul acţionează fără discernămint“

In urma cercetărilor intreprinse de poliţie, tilharul a fost identificat după numai citeva ore de la comiterea faptei. Este vorba de Ionel Ucrainu Bican, de 28 de ani, din Craiova, un individ deosebit de periculos, cu numeroase antecedente penale la activ, care părăsise de citeva luni Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova, pentru a-şi ingriji sănătatea.

„Bican a fost condamnat in 2001 la şapte ani de inchisoare pentru săvirşirea infracţiunilor de tilhărie, furt şi distrugere, dar pedeapsa i-a fost intreruptă in decembrie 2002 din motive de sănătate. De fapt, ca orice deţinut, se folosea de tot felul de tertipuri pentru a i se reduce pedeapsa, cum ar fi inghiţirea unor obiecte metalice. Pentru că avea mereu probleme cu stomacul, pină la urmă i s-a permis să se trateze in reţeaua de sănătate civilă“, a declarat comisar-şef Gheorghe Cojocariu, şeful Serviciului Poliţiei Judiciare din cadrul IJP Dolj.

Pentru prinderea tilharului, poliţia a constituit echipe operative şi filtre pe raza judeţului Dolj. Fiind considerat un adevărat pericol social, Bică a fost dat in urmărire generală şi in consemn la frontieră.

„Individul este deosebit de periculos pentru că acţionează fără discernămint. Dacă va fi prins, riscă o pedeapsă cuprinsă intre şapte şi 15 ani de inchisoare pentru tentativă de omor şi tilhărie“, a precizat Cojocariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS