28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAutorităţile din Mehedinţi sint pregătite pentru Paşti

Autorităţile din Mehedinţi sint pregătite pentru Paşti

• In comunele din judeţ a fost intărită paza obiectivelor importante • Instituţiile abilitate au intensificat controalele in pieţe • Zece centre de permanenţă vor asigura asistenţă medicală 24 de ore din 24

Majoritatea institutiilor din Mehedinti au luat masuri specifice apropierii Pastelui. Autoritatile locale sustin ca anul acesta mehedintenii ar putea avea primele Sarbatori Pascale fara incidente.

Inspectorii de la Protectia Consumatorului Mehedinti vor desfasura zilele acestea controale privind calitatea si modul de comercializare a produselor alimentare specifice sarbatorilor. Vor fi verificate carnea de miel, documentele de provenienta, stampila de control si certificatul Directiei Judetene Sanitar-Veterinare, precum si certificatul sanitar-veterinar.

„Vom verifica si calitatea bauturilor alcoolice care sint pe piata in aceasta perioada. Vom urmari comercializarea carnii de miel si daca acest lucru se realizeaza in spatiile special amenajate“, a spus Alin Nistoran, inspector-sef al OJPC Mehedinti.

Produsele necorespunzatoare pot fi reclamate la orice punct sanitar-veterinar

Medicii specialisti din cadrul Directiei de Sanatate Publica vor organiza controale la agentii economici, pe linia respectarii conditiilor igienico-sanitare, a distribuirii produselor, dar si pe linia asistentei medicale curative.

„La nivelul unitatilor sanitare am stabilit garzile in care vor lucra medicii in aceasta perioada. Avem si zece centre de permanenta, care asigura asistenta medicala 24 de ore din 24, doua in Drobeta Turnu Severin si opt in Strehaia, Orsova, Baia de Arama, Cujmir, Brosteni, Patulele, Devesel, Prunisor“, a spus medic Romanita Ionovici, director adjunct al Directiei de Sanatate Publica Mehedinti. La nivelul primariilor si al altor institutii publice din Mehedinti au fost luate masuri suplimentare de paza.

„Majoritatea institutiilor si, in special, primariile din mediul rural au intarit paza obiectivelor, pentru ca sarbatorile sa se petreaca in liniste“, a spus Dan Trancota, prefectul judetului Mehedinti.

Inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare Mehedinti verifica, in aceasta perioada, calitatea oualor si a carnii de miel puse la vinzare. „Vom verifica modul in care sint respectate normele sanitar-veterinare si daca vinzatorii au autorizatiile necesare comercializarii produselor“, a spus Ioan Rob, directorul Directiei Sanitar-Veterinare Mehedinti. Consumatorii sint sfatuiti sa cumpere carnea numai din magazinele autorizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS