17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSoldat mort de meningita

Soldat mort de meningita

Cristian George Filipescu, de 26 de ani, din Bucureşti, militar in termen la UM 01662 Craiova, a murit ieri-dimineaţă, in Spitalul de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş“ din Capitală. Tinărul a fost internat marţi la Spitalul Militar Craiova cu diagnosticul meningită meningococică, şoc septic, diateza hemoragică, după ce a fost tratat la infirmeria unităţii. A doua zi, din cauza agravării bolii, Cristian George Filipescu a fost transferat cu o ambulanţă SMURD la Bucureşti.

„Am dispus demararea unei anchete epidemiologice la UM 01662. Deocamdată, nu am primit concluziile medico-legale şi nu putem spune cu certitudine care au fost cauzele exacte ale decesului. Nu este primul militar care moare din cauza acestei boli contagioase. Este o boală din care se poate muri“, a spus dr. Nicolae Cheiţă, directorul Spitalului Militar Craiova.

La ordinul ministrului apărării, Direcţia de Asistenţă Medicală din MApN a demarat un control de specialitate amănunţit, pentru determinarea cauzelor imbolnăvirii tinărului şi pentru a se lua măsurile care se impun.

Procurorii Parchetului Militar Craiova vor cerceta impreună cu o comisie condusă de colonelul Constantin Toma, locţiitorul comandantului Comandamentului Transmisiunilor, căruia ii este subordonată unitatea, cauzele care au condus la decesul militarului, incorporat in urmă cu două luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS