17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalActele de vandalism şi ameninţările au culminat cu sugrumarea soţiei unuia dintre poliţişti

Actele de vandalism şi ameninţările au culminat cu sugrumarea soţiei unuia dintre poliţişti

Politistii din comuna doljeana Daneti au inceput sa se simta hartuiti de localnici inca din luna ianuarie a acestui an, de cind li se intimpla tot felul de lucruri ciudate. Intr-o dimineata, agentul principal Marius Stancu – unul dintre ajutoarele sefului de post – si-a gasit oglinda smulsa de la masina, in alta dimineata a gasit spart geamul turelei, ba si cite o zgirietura pe caroserie din cind in cind. Politistii n-au pus prea tare la inima acele vandalisme, doar ca in februarie s-a mai intimplat ceva care i-a pus pe ginduri pe oamenii legii. Agentul Ilie Potcovaru, un alt ajutor al sefului de post, a gasit pe usa apartamentului sau – situat intr-un bloc in care locuiesc toti cei patru politisti din Daneti – un bilet, pe care era scris: „SURPRIZELE VOR CONTINUA“. Biletul era semnat: „ANTRACS“. Analiza grafologica a scrisului a evidentiat faptul ca autorul amenintarii nu prea le avea cu limba romana, fiind un individ retardat, care inca n-a fost depistat.

A urmat o perioada de acalmie, politistii din Daneti crezind ca au scapat de actele de hartuire din partea satenilor. Doar ca la inceputul acestei luni si-au dat seama ca s-au inselat amarnic.

Nevasta unuia dintre politisti, sugrumata cu un cablu electric

In seara de 8 aprilie, intr-o luni, dupa lasarea intunericului, Dana Potcovaru, sotia politistului Ilie Potcovaru, a iesit sa-si faca nevoile la WC-ul din curtea blocului. Dupa citeva minute, agentul Marius Stancu si nevasta lui au auzit afara zgomote suspecte, ca si cind ar fi avut loc o lupta. Dind buzna in curtea blocului cit au putut de repede, caci era intuneric bezna din cauza unei pene de curent, au gasit-o pe Dana Potcovaru lesinata linga garaj, aproape sugrumata cu un cablu electric strins in jurul gitului. Femeia a scapat cu viata, dar este si acum in stare de soc. Pentru a-si proteja sotia, Potcovaru a fost nevoit sa lipeasca pe usa apartamentului sau un afis, in care se mentioneaza: „Sint in concediu de odihna. Rog sa nu fiu deranjat (pentru probleme de politie). Va multumesc!“

Citeva zile mai tirziu, pe 11 aprilie, agentul Ilie Potcovaru a intervenit pentru a aplana un conflict izbucnit intre citiva localnici care se aflau intr-un bar. Unul dintre sateni – pe nume Gheorghe Toma – i-a adresat atunci injurii si amenintari, mentionind ca va avea grija sa primeasca tot ceea ce i se cuvine, pentru ca si-ar fi bagat nasul unde nu era treaba lui. Stiind ce i se intimplase sotiei sale, politistul a sesizat Parchetul de pe linga Judecatoria Craiova, care a si dispus a doua zi arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Gheorghe Toma, sub acuzatia de ultraj.

Inspectoratul Judetean de Politie Dolj a demarat deja o ancheta, pentru a stabili cine sint cei care ii hartuiesc pe lucratorii Postului de Politie Daneti, dar si care este motivatia unor asemenea acte de violenta, de amenintare ori vandalism. Deocamdata, a fost stabilit un cerc de suspecti, toti fiind localnici, dar singurul care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile este Gheorghe Toma, cercetat pentru ultraj de Parchetul de pe linga Judecatoria Craiova.

Pe politistii din Daneti cel mai tare ii „roade“ faptul ca nu stiu din ce cauza au devenit victimele unei asemenea campanii de hartuire din partea satenilor. „Noi am fost corecti si ne-am facut doar datoria, asa ca nu stiu de unde a pornit toata treaba asta“, sustine seful de post, agent sef Nicolae Neculaita, mentionind ca toti cei patru politisti din comuna fac cu greu fata activitatii infractionale dintr-o localitate cu circa 10.000 de suflete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS