26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal Ziarista bulgara atacata de irakieni

Ziarista bulgara atacata de irakieni

O banda inarmata de irakieni a atacat, batut si pradat un grup de ziaristi, printre care si corespondenta Televiziunii Nationale Bulgare la Bagdad, Elena Ionceva.

Misiunile diplomatice din regiune ale Bulgariei ii vor acorda ajutor Elenei Ionceva, punindu-i la dispozitie bani si documente, a spus presedintele Gheorghi Pirvanov, care este la Belgrad.

Singura ziarista bulgara care transmite de pe cimpul de lupta a reusit sa se salveze. Milioane de telespectatori bulgari au urmarit reportajele Elenei.

Deputatul Panaiot Liakov, ziarist mediocru din epoca totalitara, crede ca reportajele Elenei Ionceva nu sint suficient de obiective sau reflecta pozitia Partidului Socialist Bulgar (PSB), pentru ca ea este prietena liderului partidului, Serghei Stanisev.

Referitor la aceste acuze, liderul socialistilor, Serghei Stanisev, a spus: „Consider ca Elena a dovedit obiectivitate in intreaga sa activitate profesionala. Dupa cit pot sa apreciez, ea intotdeauna a incercat sa transmita ceea ce a vazut. Nu intimplator, filmul ei despre Cecenia nu le-a placut autoritatilor ruse. A fost la fel si in Kosovo, si in Macedonia. Consider ca tocmai acest lucru este valoros in relatarea reporterului de razboi- sa arate ce vede. Ea a prezentat cum a aratat Bagdadul inainte de razboi si cum arata acum. In ceea ce-l priveste pe dl. Liakov, sa se duca dumnealui la Bagdad si sa reflecte a cui pozitie vrea!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS