17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn mehedintean si-a decapitat tatal cu un cutit de bucatarie

Un mehedintean si-a decapitat tatal cu un cutit de bucatarie

• Baloi Constantin avea un plan de ucidere a tatalui • Tinarul i-a amenintat si pe medicii de la Ambulanta • „A fost ca o dezlantuire! De cite ori il vedeam, il uram“

Locuitorii din Satul Dudaºul Cerneþiului, comuna ªimian – Mehedinþi, au fost ingroziþi joi searã, cind au aflat cã Bãloi Constantin, de 23 de ani, ºi-a omorit tatãl, Bãloi Alexandru, de 46 de ani, cu mai multe lovituri de cuþit, decapitindu-l.

Marius Lãzãrescu, un vecin, a venit in vizitã la familia Bãloi in jurul orei 20.20, dar l-a gãsit pe Constantin, fiul victimei, pe scãrile casei, plin de singe. Iniþial, Constantin Bãloi a vrut sã-ºi ascundã fapta, dar cind a vãzut cã a fost descoperit, s-a inchis in casã. Vecinul sãu, care nu ºtia dacã in locuinþã a avut loc o crimã sau tatãl tinãrului era numai rãnit, s-a intors acasã ºi a sunat la Postul de poliþie din ªimian ºi la Serviciul Judeþean de Ambulanþã. Soþia victimei, aflatã prin vecini, a auzit cele intimplate ºi a incercat sã intre in casã. Nici ea nu a fost lãsatã de criminal. Intre timp, zeci de persoane din sat au inceput sã se adune la poarta familiei Bãloi. Serviciul Judeþean de Ambulanþã a trimis la faþa locului o maºinã de intervenþie. Nici medicii n-au fost lãsaþi sã intre. Potrivit directoarei Serviciului Judeþean de Ambulanþã Mehedinþi, medic Aurelia Veropaieff, apelul a fost fãcut in jurul orei 20.20, iar maºina a ajuns la faþa locului in citeva minute.

Medicii au reuºit, in cele din urmã, sã vadã pe fereastrã corpul bãrbatului, intr-o baltã de singe. Ei au incercat sã-l convingã pe tinãr sã le deschidã uºa, dar au observat cã acesta se apropie de ei cu un cuþit in minã. De teamã s-au retras, dar nu au renunþat sã negocieze cu Constantin Bãloi sã le deschidã uºa. A fost solicitat sprijinul cadrelor Detaºamentului de Intervenþie Rapidã din IJP Mehedinþi. Aceºtia impreunã cu poliþiºtii din ªimian au reuºit sã discute cu tinãrul ºi sã-l convingã sã-i lase inãuntru. Intr-o baltã de singe, Alexandru Bãloi avea corpul la uºã, iar capul lingã picioare. Bãrbatul fusese decapitat de propriul fiu.

„Era bãiat bun, muncitor, se angajase la fabrica de vagoane“

La poarta familiei Bãloi s-au adunat citeva zeci de sãteni, care au auzit de oribila crimã. Unii povesteau cã fiul fusese lãsat la vatrã, pentru cã ar avea probleme psihice, iar alþii spuneau cã era un bãiat cumsecade ºi cu mult bun-simþ.

„Am auzit cã ar fi fost lãsat la vatrã, cã a fãcut armata pe la Motru, dar l-au trimis acasã dupã citeva luni. Cred cã avea tulburãri psihice. Nu-l credeam in stare de aºa ceva, dar nu poþi sã ºtii ce poate sã facã un om. S-au intimplat multe la noi, dar ca un fiu sã taie capul la tatã nu e bine“, a spus Nicuºor Preoteasa, vecin.

„Era bãiat bun, muncitor. Se angajase la fabrica de vagoane, ca lãcãtuº. Se ducea la muncã, venea acasã, dãdea bunã ziua la toatã lumea ºi pãrea destul de liniºtit. Eu sint rudã cu ei ºi ºtiu cã nu erau nici beþivani ºi nici nu erau certaþi. E pãcat de Dumnezeu! Cum sã-þi omori tatãl in halul ãsta?“

Criminalul i-a aplicat tatãlui ºi citeva lovituri in torace

Echipa de cercetare, condusã de procurorul criminalist Irinel Pãun, a ajuns la locul crimei, in jurul orei 22.30. Criminalul a fost adus la locul faptei, de cadrele DPIR, pentru reconstituire. Cadavrul a fost aºezat intr-un sac negru ºi transportat la Serviciul Judeþean de Medicinã Legalã Mehedinþi, pentru necropsie. Din primele cercetãri a reieºit cã fiul a venit acasã supãrat ºi s-a aºezat in pat la televizor. Cei doi au bãut citeva pahare cu vin ºi, la un moment dat, tatãl i-a reproºat fiului cã stã imbrãcat in pat, cu hainele murdare. Constantin Bãloi s-a infuriat, ºi-a injurat tatãl, a luat un cuþit de bucãtãrie ºi a inceput sã-l loveascã. Potrivit procurorului Emil Bleoancã, de la Parchetul Mehedinþi, tinãrul i-a aplicat mai intii citeva lovituri de cuþit in torace, dupã care l-a decapitat: „Conflictul a fost spontan, dar ei se mai certaserã. Joi searã au ºi bãut amindoi“.

„L-am decapitat pentru unele cunoºtinþe de-ale mele“

Criminalul a dezvãluit ieri cã avea in plan, de mai multã vreme, sã-ºi omoare tatãl.

„Nu mã inþelegeam cu el, nu aveam dreptul la nici o opinie. Nu se comporta ca un tatã faþã de un copil. Cind am venit acasã, dupã douã ore de ceartã, am luat un cuþit ºi l-am lovit. Am ieºiri violente, dar nu mã simt bolnav psihic. In armatã am avut un conflict cu un coleg ºi dupã ºase luni m-au trimis acasã. L-am rugat pe taicã-meu sã mã lase in pace, dar aºa cum era cind era bãut, aºa era ºi cind era treaz“, a mãrturisit Bãloi Constantin. Tinãrul a povestit, cu seninãtate, cã iºi ura tatãl pentru cã nu l-a invãþat nimic in viaþã.

„L-am decapitat pentru unele cunoºtinþe de-ale mele, pe care nu pot sã vi le spun. A fost ca o dezlãnþuire! De cite ori il vedeam, il uram. Reþin tot ce s-a petrecut in viaþa mea, de cind mã bãtea, cind eram mic. Nu am invãþat nimic de la el. Cred cã i-am uºurat viaþa ºi lui maicã-mea, pentru cã era o povarã ºi pentru ea“, a mai spus criminalul. Constantin Bãloi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, ºi riscã o pedeapsã cu inchisoarea cuprinsã intre 15 ºi 25 de ani sau detenþie pe viaþã, pentru omor calificat deosebit de grav.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS