13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRezervistii din Caracal ii asteapta pe americani

Rezervistii din Caracal ii asteapta pe americani

Ei vor sa le puna la dispozitie Aerodromul Deveselu

Cadrele militare in rezerva din zona orasului Caracal ii asteapta cu nerabdare pe soldatii americani, dupa ce au vazut la televizor ce au facut acestia in zona Constantei. Asociatia Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere, filiala Caracal, care are aproximativ 400 de membri, a trimis deja ambasadorului SUA in Romania, Michael Guest, o scrisoare, prin care il informeaza ca aerodromul de la Deveselu, aflat in apropierea municipiului Caracal, poate fi transformat in baza NATO.

Scrisoarea a fost tradusa in limba engleza de un profesor din oras si trimisa pe fax de la sediul Primariei Caracal, pe 7 februarie. Membrii asociatiei au primit raspuns de la ambasadorul Statelor Unite pe 25 februarie. In scrisoare, ambasadorul le multumea pentru aceasta oferta, insa nu a precizat daca va da curs propunerii sau nu. Militarii rezervisti din Caracal sint insa convinsi ca, daca razboiul va mai continua, americanii vor veni si la Deveselu pentru a folosi aerodromul. Unii dintre ei, pensionati din rindurile armatei inca din anii ’80, spera chiar ca vor fi reactivati. De asemenea, ei isi doresc sa aiba ocazia sa-si depene amintirile impreuna cu soldatii americani la un paharel de tuica si un gratar.

Nici vorba de americani

In urma restructurarii armatei, Baza aeriana 91 de vinatoare – bombardament de la Deveselu-Olt, care are o suprafata de 350 de hectare, a intrat si ea intr-un proces indelungat de reorganizare si restructurare. Ofiterul de relatii cu presa al bazei Deveselu, capitanul Razvan Bratulescu, a precizat ca unitatea militara respectiva nu este implicata in sprijinul acordat aliatilor in razboiul din Irak. In legatura cu afirmatiile localnicilor care au observat mai multa agitatie in zona si care au zvonit ca ar fi venit americanii la ei in comuna, capitanul Bratulescu a precizat ca acest lucru se intimpla de mai mult timp si se datoreaza procesului de transformare in care se afla unitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS