19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul comunei Butoiesti, acuzat ca vinde piatra localitatii

Primarul comunei Butoiesti, acuzat ca vinde piatra localitatii

Mai multi localnici din comuna Butoiesti, satul Gura Motrului, judetul Mehedinti, sint nemultumiti de faptul ca primaria a infiintat o balastiera, de unde piatra este vinduta unor firme sau persoane particulare. Ei spun ca au nevoie de un pod peste riul Motru, pe care il asteapta de 28 de ani, dar banii au fost dati pe alte lucrari. „S-au cheltuit multi bani pentru constructia unui dig, pentru indepartarea apei de sat, dar nu s-a facut nimic concret. O sa raminem izolati, iar primaria a infiintat o balastiera la Gura Motrului, de unde vinde piatra. Sesizarile noastre au ramas fara raspuns, desi am dorit sa ni se spuna unde se duce piatra din localitate“, a spus Clipea Dumitru.

Primarul comunei Butoiesti, Gheorghe Bulata, a spus ca terenul pentru infiintarea unei balastiere a fost concesionat unei firme din Craiova, activitate de pe urma careia primaria incaseaza bani la bugetul local: „Am concesionat o suprafata de teren neproductiv, cu aprobarea consiliului local, iar pentru banii pe care trebuie sa-i incasam, facem compensare pentru repararea drumului. Accesul catre balastiera se face pe un drum care iese in soseaua interjudeteana si probabil ca mai sint oameni nemultumiti ca s-a facut mizerie“.

Doua miliarde de lei, cheltuite pentru noul sediu al primariei

Grecu Mihai, din comuna Butoiesti, spune ca pentru construirea unui sediu nou al primariei s-au cheltuit doua miliarde de lei, bani care ar fi putut fi folositi in alte scopuri. O parte din materialele folosite ar fi fost duse, dupa afirmatiile lui Clipea Dumitru, pentru constructia unui acoperis al unei case particulare.

Primarul Gheorghe Bulata neaga insa aceste acuzatii: „Sint niste oameni rautaciosi, pentru ca noi avem evaluarea, pentru noul sediu al primariei, facuta la sapte miliarde de lei. Am reusit sa finalizam lucrarea cu numai doua miliarde de lei, deci mult mai putin. Din fostul camin cultural, am ridicat un sediu de primarie, in care trebuie sa ne mutam in aceasta saptamina. Am avut fonduri de la bugetul local si de la Consiliul Judetean Mehedinti. Cu doua miliarde de lei am si mobilat primaria noua, asa ca nu poate sa spuna cineva ca banii au fost aruncati. Nu s-au luat materiale, tot ce am avut am folosit pentru primarie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS