23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDAEWOO Craiova incearca sa supravietuiasca

DAEWOO Craiova incearca sa supravietuiasca

O delegatie interministeriala, condusa de ministrul pentru privatizare, Ovidiu Musetescu, efectueaza, in perioada 23 martie – 6 aprilie, o vizita in Coreea de Sud si Japonia, unde se va intilni cu reprezentantii unor companii in vederea prezentarii ofertei de privatizare din Romania. Ovidiu Musetescu s-a intilnit ieri, la Seul, cu Jong Dae Lee, presedintele companiei Daewoo Motor Co. Ltd., actionarul majoritar la Daewoo Automobile Romania SA.

„Intilnirea a avut drept scop identificarea unei solutii care sa asigure viitorul fabricii din Craiova, avind in vedere dificultatile aparute din procedura de reorganizare judiciara in care se afla Daewoo Motor Co. Ltd. si care ii ofera acesteia posibilitati limitate de a se implica in continuare, in calitate de actionar majoritar, in activitatile societatii din Craiova“, se arata intr-un comunicat al APAPS. Oficialul roman a convenit cu presedintele companiei sud-coreene formarea unei echipe mixte, al carei rol este de a identifica o solutie favorabila ambelor parti si care sa permita continuarea functionarii fabricii din Romania.

Principala intentie a partii romane este aceea de a continua colaborarea cu actionarul coreean si de a asigura, in anii viitori, impreuna cu partea americano-coreeana, o relatie de parteneriat comercial preponderent in partea europeana. In acest sens, autoritatile romane au solicitat ca intreprinderea din Craiova sa participe la realizarea principalelor modele de autovehicule in Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS