15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj„Daca nu te culci cu mine, te spun lu’ ma-ta ca ai luat trei la matematica“

„Daca nu te culci cu mine, te spun lu’ ma-ta ca ai luat trei la matematica“

Despina Grigoras isi apara concubinul, acuzindu-si fata ca a inscenat totul pentru ca avea absente la scoala

Doi frati din Negomir – Gorj au cerut sa fie internati in centre de plasament pentru a scapa de barbatul cu care traieste mama lor. A.C. si M.C spun ca prefera sa traiasca printre straini decit sub acelasi acoperis cu concubinul mamei. Desi fata, A.C., l-a reclamat pe acesta ca i-a facut avansuri sexuale, Despina Grigoras refuza sa-si creada copiii si continua sa-i ia apararea concubinului sau.

Un caz mai putin obisnuit a intrat in atentia Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului (DPDC) Gorj, dupa ce o tinara de 16 ani a venit din proprie initiativa si a cerut sa fie internata intr-un centru de plasament pentru a scapa de concubinul mamei sale. A.C. a povestit ca Dumitru Buzatu, barbatul cu care traieste mama sa de patru ani, i-a facut avansuri sexuale de mai multe ori.

„Fata a venit la noi si a spus ca nu se mai intoarce acasa sub nici o forma. Ea a spus ca barbatul i-a cerut sa intretina relatii sexuale si i-a mingiiat sinii. Am chemat-o pe mama si pe concubinul ei pentru a sta de vorba, iar acesta a inceput sa-i ameninte pe cei doi copii in fata noastra“, a povestit Ileana Mitica, sefa Centrului de Primire Minori din cadrul DPDC Gorj.

„Mie imi dadea 5.000, iar surorii mele – de zece ori mai mult“

Povestea fetei este confirmata si de fratele acesteia. M.C. are 15 ani si povesteste ca viata lor era mult mai buna inainte ca mama sa sa-l cunoasca pe Dumitru Buzatu.

„Noi locuiam in Matasari, dar dupa ce mama l-a cunoscut pe concubinul ei pleca la el, la Negomir, si ne lasa singuri cite doua saptamini. Eu vindeam fier vechi ca sa facem rost de bani. In cele din urma, ne-a dus si pe noi la Negomir. Concubinul mamei ne batea pe toti trei, dar se vedea ca se purta altfel cu sora mea. Mie imi dadea 5.000 de lei, iar surorii mele de zece ori mai mult. Ea mi-a povestit ca a amenintat-o ca, daca nu se culca cu el, o spune mamei ca a luat trei la matematica. Nici eu nu mai vreau sa ma intorc acasa pentru ca oricum nu ma vrea nimeni acolo“, a spus M.C.

Despina Grigoras spune ca fiica sa a inscenat totul

Comisia DPDC Gorj a decis internarea celor doi copii in centrele de plasament din Tirgu Jiu si Novaci. Chiar daca fiul si fiica sa refuza sa se intoarca acasa de frica barbatului cu care traieste, Despina Grigoras continua sa spuna ca ambii copii mint pentru a-l face pe acesta de ris.

„Fata mea a inscenat totul pentru ca lipsise mult de la scoala si i s-a facut frica de mine cind am aflat cite absente are. A preferat sa plece de acasa. Se intelegea bine cu concubinul meu, il pupa pe obraz de cite ori il vedea, iar mie nu mi s-a plins niciodata. El era un om respectat in sat, dar eu si copiii mei l-am facut de ris, i-am patat numele“, a spus Despina Grigoras. Conducerea DPDC spune ca refuzul femeii de a-si crede copiii si incapatinarea cu care aceasta isi apara concubinul sint rar intilnite, iar protejarea celor doi minori intr-o institutie de profil este obligatorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS