15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDirectorul CNLO a declarat ca institutia pe care o conduce nu este controlata de PSD

Directorul CNLO a declarat ca institutia pe care o conduce nu este controlata de PSD

Ion Vulpe, directorul Companiei Nationale a Lignitului Oltenia (CNLO), a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca institutia pe care o conduce nu este controlata de PSD. Directorul CNLO a spus ca anumiti lideri politici gorjeni care sint in opozitie ataca pe nedrept institutia pe care o conduce.

„CNLO nu este controlata de PSD. Seful meu este domnul Popescu, ministrul industriilor. Am fost pus aici pe criterii profesionale. Eu execut ordinele ministrului si bugetul de venituri si cheltuieli. Compania nu este controlata de nici un partid. S-a creat o imagine care, la un moment dat, era sa scindeze compania. S-au facut tot felul de afirmatii cu privire la corectitudinea licitatiilor. Eu ma pun la dispozitia organelor abilitate, sa vina sa controleze. Nu pot sa spun ca la licitatii nu sint si nereguli, dar nesemnificative. O sa invitam presa sa participe“, a spus Vulpe.

CNLO vrea sa plateasca datoriile la curent ale tuturor spitalelor din tara

CNLO are, in prezent, datorii de 5.000 de miliarde de lei si creante de 5.500 de miliarde de lei. In acelasi timp, in conditiile in care nu ar exista blocajul financiar, conducerea CNLO declara ca profitul unitatii ar depasi 1.000 de miliarde de lei. In prezent, Compania beneficiaza de numai 30% din incasari, din care se achita salariile celor 17.000 de mineri, asigurarile la bugetul de stat si datoriile fata de primariile locale. Debitele CNLO la asigurarile de sanatate sint de 780 de miliarde de lei, la care se adauga si penalitati. Ion Vulpe a mentionat ca se incearca gasirea unei solutii prin care sa se elimine blocajul financiar si ca una dintre acestea ar fi ca CNLO sa plateasca prin compensare datoriile la curent ale tuturor spitalelor din Romania, insa numai in baza unei ordonante de guvern. In acelasi timp, Compania este dispusa sa continue modernizarea spitalelor din Gorj, daca se va gasi un cadru legal pentru acest lucru.

Casa din mosteniri

CNLO a construit pentru stramutati, din 1992 si pina in prezent, 473 de case, dintre care peste 200 numai in cartierul Primaverii din Tirgu Jiu. Intre acestea se regasesc si cele ale unor directori din cadrul Companiei, dupa cum a recunoscut, in cadrul aceleiasi conferinte de presa, Ion Vulpe.

„Eu, personal, mi-am facut o casa acolo. I-am aratat cuiva numai o parte din mostenirile mele si a spus ca sint om avut. M-am nascut la Rosia si parintii si bunicii mei au avut case, terenuri si paduri. Am mostenit o parte de la tata, care a fost primul excavatorist de la Rosia, apoi brigadier. Recunosc ca am mai cumparat doua case de la stramutati. Domnul director Urucu a achizitionat si el o casa de la stramutati, la Pinoasa. Mai este domnul Pistol, liderul de sindicat Girjoaba, cu case in cartierul Primaverii. Firma la care am apelat mi-a luat cam 300 de dolari pe metrul patrat, dar casa ti-o dau la cheie. Daca aveti posibilitati, va recomand sa luati case de la stramutati. Nu e rau!“, i-a indemnat seful CNLO pe ziaristi. Ion Predoiu, director in CNLO, s-a oferit chiar sa ii conduca pe reprezentantii presei in zonele de unde se pot cumpara case de la stramutati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS