15 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024

Scurte stiri

Grav accident de circulatie la Romanesti

Daniela Bratic, de sapte ani, din Tirgu Jiu, a fost accidentata simbata de autoturismul Dacia condus de Gabriel Penescu, de 27 de ani, din aceeasi localitate. Fetita se angajase in traversarea in fuga si prin spatele unui autobuz a unei strazi din cartierul Romanesti. Dupa ce a fost internata initial la Spitalul Judetean din Tirgu Jiu, Daniela Bratic a fost trimisa in coma la Spitalul de Urgenta din Craiova.

Urmarit general prins la frontiera

Un cetatean roman, dat in urmarire generala, a fost prins ieri de catre politistii de frontiera din cadrul sectorului Orsova. Constantin Ion, de 17 ani, din judetul Iasi, era dat in urmarire generala inca din luna martie 2002, fiind principalul suspect in cazul sustragerii unei arme. Tinarul a lucrat ca zilier la un padurar din judetul Iasi, caruia i-a furat arma din dotare. De teama sa nu fie prins, Constantin Ion s-a angajat cioban si a stat in zona de munte pina la inceputul acestui an, cind s-a hotarit sa fuga din tara. Ieseanul a fost insa retinut si predat Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, pentru continuarea cercetarilor. El le-a declarat politistilor ca a aruncat arma in Siret, pentru a nu fi descoperita.

Amenzi de peste un miliard de lei

Garda Financiara Olt a descoperit ilegalitati la trei firme din judet care desfasurau activitati in domeniul importului, productiei, depozitarii, transportului si comercializarii produselor petroliere. Comisarii financiari i-au sanctionat pe patronii firmelor in cauza pentru mai multe abateri de la Legea contabilitatii nr. 82/1994 si de la Legea evaziunii fiscale cu patru amenzi in valoare totala de peste un miliard de lei.

Doua Cielo noi in garajul Primariei Slatina

Doua autoturisme Cielo nou-noute au ajuns saptamina trecuta in garajul Primariei Slatina. Acestea au fost achizitionate, dupa spusele viceprimarului Marin Postolache, contra sumei de aproximativ 500 de milioane de lei. Cele doua masini vor fi folosite de cei doi viceprimari ai orasului, primarul Gheorghe Paunescu avind un autoturism Skoda Octavia. Marin Postolache a adaugat ca a fost necesara achizitionarea acestor autoturisme deoarece ele vor inlocui un Cielo si o Dacie care si-au depasit norma de amortizare si care ar trebui casate. Autoturismul Cielo urmeaza sa fie scos la vinzare, iar Dacia va fi data in folosinta gratuita Asociatiei Pensionarilor Slatina. Viceprimarul slatinean a spus ca in aparatul propriu al primariei exista cinci autoturisme, insa nu stie exact cite sint in total in patrimoniul consiliului local.

Arme de razboi in peretii unei case

Dumitru C., din comuna Cilieni – Olt, a sesizat politia din localitate joi, 13 martie, ca a facut o descoperire neobisnuita in timp ce demola peretii unei case vechi pe care o cumparase de la Ionel C., din aceeasi localitate. Intre zidurile locuintei, acesta a gasit o pusca de razboi cu teava retezata si un pistol cu butoias, ambele ruginite si pline de pamint. Armele au fost ridicate in vederea cercetarilor, pentru a se stabili data fabricatiei, provenienta si daca mai sint in stare de functionare sau nu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS