15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPropunerile primarului

Propunerile primarului

Inauguram o rubrica pe care o punem la dispozitia tuturor primarilor. Din acest colt de pagina vor putea sa se faca auziti de legiuitor si de toti cei care „fabrica legi“ ce guverneaza localitatile rurale. Tot de aici vor putea sa propuna modificarea legilor care s-au dovedit nefundamentate pe realitate. Am dori ca rubrica sa devina o tribuna de la care alesii comunitatilor sa-si strige pasurile, in speranta ca acolo, sus, cineva ii va auzi cindva.

Statul incurajeaza nemunca

Florea Grigorescu, primarul comunei Urzicuta: „In comuna sint 400 de dosare in plata conform Legii 416/2001. Anul trecut, doar pentru oamenii sub pragul saraciei de la Urzicuta, statul a platit trei miliarde de lei. Eu ii consider niste bani pierduti pentru ca ei nu au produs nimic.

Daca legiuitorul ar lasa aceasta suma la dispozitia consiliului local, banii astia ar produce profit. Si iata cum: am gasi un investitor sau consiliul ar crea o societate care sa arendeze 100 ha teren pe care sa cultive legume. Banii pe care-i dam acum celor saraci i-am da arendasului, iar acesta ar plati forta de munca selectata doar dintre cei care se incadreaza in criteriile Legii 416. Arendasul ar produce legume pe care le-ar vinde pe piata libera. In felul acesta, cistiga si saracul, care are un loc de munca asigurat, si piata, care, beneficiind de mai multe produse, nu permite practicarea preturilor aberante.

Pentru cei aflati in situatii speciale, bolnavi, handicapati etc., ajutorul social sa se dea ca si pina acum. Modul in care se deruleaza acum plata ajutorului social nu face altceva decit sa incurajeze nemunca. Noi ii chemam sa curete santurile pentru a efectua cele 70 de ore de munca obligatorie pe luna, adica ne facem ca-i punem la treaba, iar ei se prefac ca muncesc, in conditiile in care statul ii plateste.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS