10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHotii au furat un monument al eroilor de razboi

Hotii au furat un monument al eroilor de razboi

Monumentul amplasat pe mormintul eroului Victor Tomulescu, pilot de vinatoare in cel de-al doilea razboi mondial, a fost furat la sfirsitul saptaminii trecute. Cind s-au dus la cimitir pentru a face parastas, rudele au constatat ca elicea amplasata pe monumentul funerar disparuse.

„Fratele bunicului meu a fost inmormintat acolo in 1941. A fost un eveniment deosebit, a fost prezent chiar si ministrul de razboi de atunci impreuna cu garda de onoare. Victor Tomulescu a fost pilot de vinatoare si erou de razboi. De aceea, a fost amplasata o elice pe mormintul sau. Era o mare onoare pentru familia noastra si monumentul avea atit valoare istorica, cit si sentimentala“, a declarat Ion Tomulescu, nepotul eroului inmormintat in cimitirul din Tirgu Jiu.

Cimitirul nu mai are paza de opt luni

Furtul din cimitirul municipal a fost posibil din cauza ca, din luna august a anului trecut, pe timpul noptii nu mai exista nici un fel de paza. Dupa ce au sesizat disparitia monumentului, rudele au anuntat politia, iar elicea a fost descoperita abandonata pe un cimp din apropiere.

„A fost furata pentru ca era din aluminiu si hotii au crezut ca poate fi prelucrata. Era foarte grea, avea in jur de 300 de kilograme si cred ca nu au mai putut s-o care. Cind am amplasat-o, a fost nevoie de sapte oameni“, au spus angajatii cimitirului. Purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie, subcomisar Cornelia Micu, a declarat ca deocamdata faptasii nu au fost descoperiti, dar lucratorii Politiei Judiciare desfasoara o ancheta pentru prinderea lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS