13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul din Jupinesti vrea sa infiinteze „Scoala Tehnica de Neveste La Costy“

Primarul din Jupinesti vrea sa infiinteze „Scoala Tehnica de Neveste La Costy“

Locuitorii sint speriati de Costel care le seduce copilele si-apoi le lasa

In Jupinesti – Gorj am intilnit un caz mai putin obisnuit. In aceasta localitate, taranii nu mai vorbesc de problemele pamintului, de ajutorul social, ci de Costel, un baiat care – spun ei – seduce fetele din sat, cu unele chiar se casatoreste, dupa care le abandoneaza, unora facindu-le „cadou“ si cite un copil. De Costel n-a scapat nici fata primarului din localitate. Edilul sef e hotarit sa-i elibereze lui Costy o autorizatie pentru scoala de neveste. Succesul lui Costel la fete a cam bagat spaima in parintii acestora, dar si in unii barbati din sat, care au inceput „sa-si tina muierile din scurt“.

Constantin Balea este un tinar de 25 de ani din Jupinesti. La prima vedere pare un om asezat, ba chiar timid. Nici prin cap nu ti-ar putea trece ca un asemenea om a bagat in sperieti locuitorii unei comune intregi si pe citiva din comunele limitrofe.

Succesul lui Costy – asa cum il alinta cunoscutii – la femei este o certitudine dovedita de cele trei casatorii si tot atitea divorturi avute pina in prezent. Parintii fostelor sotii ale lui Costy se pling ca acesta le facea ce le facea, iar fetele isi pierdeau capul. Cam toti fostii socri ai lui Costel declara ca au contribuit cu totii la bunastarea fostului ginere: unii

l-au ajutat sa-si ia masina, altii l-au ajutat sa-si ia casa si serviciu. Costy spune ca el nu se simte vinovat ca are succes la femei.

„Domnule, primii socri m-au rapit de pe strada. Eram la poarta, in papuci, si m-au luat la ei. Eu m-am despartit pentru ca ele nu corespundeau. Sint tinar. Nu poate sa-mi reproseze nimeni nimic. Care ar putea fi vina mea ca pe mine ma plac fetele? O sa-mi gasesc eu odata si odata o fata cu care sa ma inteleg, care sa fie cuminte si desteapta“.

„Lui barbatu-meu i-a cazut cratita din mina“

Prima sa soacra, Luminita Neagoe Turcin, este de o alta parere: „E, ce sa va spun? A fost o nebunie! Nu pot sa inteleg cum de ne-a pacalit pe toti. Eu am stiut ca el a fost prieten cu o fata de aici, de pe strada, da’ am zis ca na, n-o fi el de vina, cu toate ca fata ii trimitea scrisori si-i reprosa ca el a fost cel care a dezvirginat-o, da’ am zis ca asta e, cine-a pus-o si pe-aia sa se puna in pat sub el. Ma gindeam ca e om ca lumea, da’ cum a aparut, asa a si disparut. La trei zile dupa ce a cunoscut-o pe fata mea, m-am trezit cu el in batatura si hodoronc-tronc ne zice mamica si taticule. Lui barbatu-meu, saracu’, i-a cazut si cratita – avea o cratita in mina. El se uita la mine si eu la el. Dar pina la urma am zis ca, daca e voia fetii, am lasat-o sa se marite. Nu mai intru in amanunte cum a dus-o fata mea cit a fost cu el. Bine ca s-a terminat! A, sa va spun cum a plecat: eu eram aici, in curte, si pe el il rugasem sa faca ceva si, la un moment dat, am intrebat-o pe Madalina unde e Costel si ea a ridicat din umeri si a zis ca nu stie. L-am cautat peste tot, dar el plecase. Bine ca s-a dus dracu’! Acuma, dupa mult timp, am aflat ca fugise pe aici, prin spatele gradinilor, si s-a dus acasa“.

Prima sotie a lui Costel, Madalina, a declarat: „Asa e el. Mie-mi spunea ca n-o sa se opreasca pina la zece casatorii. Nu stiu, m-a vrajit. Eu aveam un prieten de un an si l-am lasat pentru el. Dupa aia, s-a casatorit cu o vecina de-a mea care sta mai sus, aicea, Daniela lu’ Purece. Eu i-am spus sa-si vada de treaba, da’ o fi zis ca sint eu geloasa. Cind a facut nunta au trecut pe-aicea cu masinile, pe la poarta, au claxonat, dar dupa putin timp s-a despartit si de asta. Am stat amindoua de vorba si nu ne explicam ce s-a intimplat, ce ne-a facut de ne-a sucit mintile in asa hal si-asa de repede“.

Barbatii isi tin nevestele din scurt

Asa s-a dus vestea in sat si parintii fetelor au inceput sa le interzica acestora sa stea de vorba cu seducatorul Costy. Chiar si barbatii in toata firea au cazut pe ginduri. Daniel Dragnea a declarat: „Nu stiu ce dracu’ le face, ca parca le face cu ciobu’. Se duc ca mustele la miere si dupa ce-si face omul treaba le da cu piciorul in fund. Eu i-am zis lu’ nevasta-mea sa nu dea dracu’ s-o vad ca ii raspunde la buna ziua, ca o snopesc in bataie“. Ultima „victima“ a lui Costy a fost Mihaela, fata lui Petre Gusita, primarul comunei Jupinesti. Acesteia i-a facut cadou si-un copil. Si-n acest caz, Costy spune ca nu are nici o vina.

„Domne, ei sint de vina. Eu eram insurat, la casa mea, iar primarul ma tinea toata ziua pe la el, pe la bar. Uite, pina la urma am ajuns sa ma-nsor si cu fie-sa. I-am facut pe plac. Acum ce nu le convine?“ Petre Gusita spune ca mai multe nu-i sint pe plac.

„Mi-a luat fata, i-a facut un copil, asta dupa ce l-am angajat si i-am facut casa, iar acum mi-a trimis-o acasa. De fapt are dreptate, ca m-am dus si mi-am luat-o singur, fiindca el intre timp s-a incurcat cu alta fata, Simona Maria Cioenaru, pe care a lasat-o insarcinata, desi fata n-are 18 ani, iar ca sa scape a trebuit sa dea divort de fie-mea si sa ramina cu ea“.

Mihaela, fata primarului, declara: „Mie mi-a propus si-un alt tirg. Sa nu dea divort de mine, dar sa fiu de acord s-o aduca si pe Simona acasa si s-o tinem pina implineste 18 ani, ca dupa aia o lasa, dar n-am fost de acord. Nu mai vreau sa-mi aduc aminte. Ma bucur ca tata m-a iertat si a vrut sa ma ia acasa. Daca si-a lipit si pe geamul de la masina un parasolar pe care scrie «Iubeste, Costy, iubeste!»“. Petre Gusita e hotarit sa-si ajute fostul ginere.

„Asta e! Eu i-am spus fiica-mii sa-si vada de treaba si nu m-a ascultat. I-am facut omului casa si el mi-a dat in schimb o nepotica. Eu i-am zis sa-si deschida o scoala de neveste si eu, in calitate de primar, ii eliberez autorizatie conform Legii 507/2002. Macar sa-si faca o meserie din asta, sa intre in legalitate. I-am sugerat sa-si denumeasca scoala «Scoala Tehnica de Neveste La Costy». Deocamdata, o sa ne judecam pentru partaj“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS