9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGrefiera Drăculeţ - arestată pentru furt

Grefiera Drăculeţ – arestată pentru furt

• Dorina Drăculeţ este acuzată că a furat cartea de credit a unei colege grefiere de la Tribunalul Dolj, retrăgind apoi din contul acesteia suma de 23 de milioane de lei • Soţul grefierei invinuite de furt este poliţist in Craiova şi student la Facultatea de Drept

Parchetul de pe lingă Tribunalul Dolj a dispus marţi arestarea preventivă, pe o perioadă de cinci zile, a grefierei Dorina Drăculeţ, de la Tribunalul Dolj. Grefiera este acuzată de furtul cărţii de credit a unei colege de birou de la tribunal, Dănuţa Ştefan.

Transferată de şase luni la Tribunalul Dolj

Dorina Drăculeţ, de 42 de ani, este grefieră din anul 1983. A lucrat pină vara trecută la Judecătoria Băileşti, apoi a solicitat transferul in Craiova, motivind că soţul ei – Ionel Drăculeţ, agent de poliţie in Băileşti – urmează să se transfere la Poliţia municipiului Craiova. Cum la Tribunalul Dolj era nevoie de grefiere cu experienţă şi existau posturi libere, conducerea instanţei judeţene i-a aprobat transferul incepind cu 19 august 2002.

La Tribunalul Dolj s-a perindat ca grefieră pe la mai multe secţii – penală, comercială, litigii de muncă -, in ultima perioadă activind la Secţia civilă. Işi desfăşura activitatea in acelaşi birou cu Dănuţa Ştefan, o grefieră ceva mai tinără, căreia i-a ciştigat destul de repede increderea. In momentul in care şi-a făcut carte de credit la Banca Transilvania, la doi paşi de tribunalul doljean, Dănuţa Ştefan chiar i-a solicitat ajutorul colegei Dorina Drăculeţ, pentru a-i spune „care este codul meu PIN de la card, pentru că eu nu-mi dau seama“. Dorina, serviabilă, i l-a citit. Chiar cu voce tare, aşa incit l-au auzit toate colegele de birou.

Contul a fost „golit“ de 23 de milioane de lei

La inceputul lunii decembrie 2002, Dănuţa Ştefan a observat că nu mai are cartea de credit. A crezut că a rătăcit pe undeva cardul, a scotocit peste tot, dar şi-a dat seama pină la urmă că e posibil să-l fi pierdut. Pe 10 decembrie a dat fuga la Banca Transilvania să reclame că a pierdut cardul. Prea tirziu, pentru că toţi banii săi din cont – 23 de milioane de lei – fuseseră retraşi cu ajutorul cardului „pierdut“.

„Ni s-a plins şi nouă, la serviciu, că cineva i-a scos toţi banii din cont. Am indrumat-o să sesizeze fapta la poliţie, ba chiar le-am oferit poliţiştilor tot ajutorul nostru“, a menţionat judecătorul Aurel Ilie, vicepreşedintele Tribunalului Dolj. Poliţiştii au inceput prin a le lua declaraţii colegelor de birou ale Dănuţei Ştefan. Cu timpul, cercul suspecţilor s-a redus la o singură persoană, grefiera Dorina Drăculeţ.

„Poliţia ne-a informat că grefiera Dorina Drăculeţ este cercetată penal pentru acest furt. Am chemat-o şi am discutat cu ea această problemă – era, doar, in joc onoarea Tribunalului Dolj -, dar a negat orice implicare in furtul cărţii de credit“, a precizat magistratul Aurel Ilie.

De cealaltă parte a barei

In baza probelor aflate la dosar, poliţiştii craioveni au reţinut-o luni pe grefiera Dorina Drăculeţ, iar marţi au prezentat-o Parchetului de pe lingă Tribunalul Dolj.

„Am dispus impotriva acesteia arestarea preventivă pe o perioadă de cinci zile, urmind ca simbătă să apreciem dacă este necesară emiterea unui nou mandat. Inculpata nu şi-a recunoscut fapta, dar avem la dosar probe certe că ea este cea care a sustras cardul colegei şi, cunoscind codul PIN, a retras din contul bancar al părţii vătămate suma de 23 de milioane de lei“, a precizat procurorul Robert Kelemen, de la Parchetul Tribunalului Dolj.

Acuzată de furt calificat, grefiera Dorina Drăculeţ, soţia unui poliţist care lucrează in prezent la Secţia 4 Poliţie Craiova – care este şi student la Facultatea de Drept – şi mamă a doi copii – un băiat de 20 de ani şi o fată de nouă ani – riscă pină la 20 de ani de puşcărie. Are şanse să fie judecată chiar de magistraţii alături de care a intrat in procesele penale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS