30 C
Craiova
sâmbătă, 11 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Romania - mai corupta decit Columbia, Senegal sau Zimbabwe

Romania – mai corupta decit Columbia, Senegal sau Zimbabwe

Indicatorul de coruptie a situat Romania pe locul 69 din 91 de tari, conform unui studiu al „Transarency International“. Astfel, pe meleagurile mioritice se inregistreaza o coruptie mai mare decit in tari precum Columbia, Kazahstan, Senegal sau Zimbabwe, iar acest nivel este dat, in special, de politicienii care detin societati comerciale si amesteca afacerile cu politica.

In acest sens, Fundatia pentru o Societate Deschisa a organizat ieri, la Craiova, o dezbatere publica pe tema „Conflictele de interese si integritatea publica“.

Astfel de dezbateri se vor organiza in opt dintre municipiile Romaniei si se incearca inlaturarea demnitarilor si a functionarilor publici care se folosesc de pozitiile in care se afla pentru obtinerea de interese private.

La Craiova, este cunoscut modelul oamenilor politici care isi trec afacerile pe numele nevestelor sau ale copiilor, intervenind un conflict de interese intre functiile din care trebuie sa administreze banul public si administrarea societatilor propriilor familii.

Valerian Stan, presedintele asociatiei mentionate, a spus: „Ideile promovate de cetatenii din cele opt orase vor fi inainte la diferite partide politice, care sa cuprinda in programul de guvernare si proiecte de legi pentru eradicarea fenomenului de coruptie in rindul politicienilor“.

Fenomenul de coruptie afecteaza viata economica, politica si sociala, iar nivelul de trai al populatiei nu va creste cit timp alesii poporului isi urmaresc propriile interese:

„Conform unui studiu realizat de noi, majoritatea parlamentarilor romani au afaceri, iar ei din bogati devin mai bogati, in timp ce restul populatiei sarace devine mai saraca“, a mai spus Valerian Stan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

30 de cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Alte 30 de persoane din județul Gorj...

ȘTIRI GdS

Universitatea Craiova – FCSB | CCA a desemnat brigada...

CCA a desemnat sâmbătă brigada de arbitri care vor împărți dreptatea la derbiul dintre Universitatea Craiova și FCSB. Astfel,...

30 de cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Alte 30 de persoane din județul Gorj au fost confirmate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Universitatea Craiova – FCSB | Cristiano Bergodi: Îmi doresc...

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, a prefațat întâlnirea cu FCSB. Derbiul etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 1 se dispută duminică, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Orban, revoltat după amânarea legii carantinei: „Nu înțeleg de...

Premierul Ludovic Orban s-a declarat revoltat și indignat după amânarea unei decizii în senat pe legea carantinei și izolării. El a comentat...

Este oficial: Simona Halep și-a anunțat prezența la turneul...

Zilele trecute se vehicula că Simona Halep va participa anul acesta la Palermo, la primul turneu oficial de după pandemie. Astăzi, acest...

Coronavirus: Nou record în România – aproape 700 de...

Alte 698 de noi cazuri de infectare cu coronavirus s-au înregistrat în ultimele 24 de ore în România, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la...