14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA furat un calculator din comuna natala a ministrului educatiei

A furat un calculator din comuna natala a ministrului educatiei

Gheorghe Motorga, din satul Bobaita, a sustras un calculator, la inceputul anului, din Scoala cu clasele I-VIII, din comuna Malovat-Mehedinti, localitatea natala a ministrului educatiei si cercetarii, Ecaterina Andronescu. Barbatul a patruns prin efractie in interiorul scolii, de unde a reusit sa scoata calculatorul, in valoare de 42 de milioane de lei, pe care a incercat sa-l valorifice apoi la Timisoara. El a fost prins de politisti, iar calculatorul Pentium primit de la Ministerul Educatiei si Cercetarii a fost recuperat.

„Ne-a fost invatatura de minte“

„S-a dus vorba prin sat ca s-a furat calculatorul. A aflat si doamna ministru al educatiei si ne era mai mare rusinea, daca nu gaseau hotul. Seful de post de la Malovat a luat legatura cu cei de la Timisoara, care au recuperat calculatorul inainte sa fie vindut“, a spus Traian Baloi, primarul comunei Malovat.

Primaria a luat si masuri pentru a preintimpina un alt furt din scoala. „Am angajat deja paznici dintre beneficiarii Legii 416. Ne-a fost invatatura de minte ce s-a intimplat tocmai in localitatea de unde a plecat doamna ministru, asa ca am propus si aprobat in consiliu sa instituim paza“, a precizat primarul Traian Baloi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS