Acasă Local A furat un calculator din comuna natala a ministrului educatiei

A furat un calculator din comuna natala a ministrului educatiei

-

Gheorghe Motorga, din satul Bobaita, a sustras un calculator, la inceputul anului, din Scoala cu clasele I-VIII, din comuna Malovat-Mehedinti, localitatea natala a ministrului educatiei si cercetarii, Ecaterina Andronescu. Barbatul a patruns prin efractie in interiorul scolii, de unde a reusit sa scoata calculatorul, in valoare de 42 de milioane de lei, pe care a incercat sa-l valorifice apoi la Timisoara. El a fost prins de politisti, iar calculatorul Pentium primit de la Ministerul Educatiei si Cercetarii a fost recuperat.

„Ne-a fost invatatura de minte“

„S-a dus vorba prin sat ca s-a furat calculatorul. A aflat si doamna ministru al educatiei si ne era mai mare rusinea, daca nu gaseau hotul. Seful de post de la Malovat a luat legatura cu cei de la Timisoara, care au recuperat calculatorul inainte sa fie vindut“, a spus Traian Baloi, primarul comunei Malovat.

Primaria a luat si masuri pentru a preintimpina un alt furt din scoala. „Am angajat deja paznici dintre beneficiarii Legii 416. Ne-a fost invatatura de minte ce s-a intimplat tocmai in localitatea de unde a plecat doamna ministru, asa ca am propus si aprobat in consiliu sa instituim paza“, a precizat primarul Traian Baloi.

ȘTIRI VIDEO GdS

Prima investiție realizată de un rezident al High-Tech Industry Park (HTIP) la Craiova

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj Cosmin Vasile a participat, miercuri după-amiază, la evenimentul prilejuit de inaugurarea primei investiții realizate de un rezident...

Director executiv nou la DSP Gorj

Direcția de Sănătate Publică Gorj va fi condusă în perioada următoare de Carmen Ivanov, directorul adjunct. La conducerea DSP Gorj s-a aflat până miercuri Violeta Mogoș, care a asigurat interimatul după plecarea lui Marius Boeriu.