12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn autoturism s-a izbit violent de sediul Asociatiei Persoanelor cu Handicap Fizic

Un autoturism s-a izbit violent de sediul Asociatiei Persoanelor cu Handicap Fizic

Un accident rutier deosebit de grav s-a petrecut in noaptea de 24 spre 25 februarie pe strada Simion Barnutiu din Craiova. In timp ce rula cu viteza foarte mare, autoturismul Dacia Nova, cu numarul de inmatriculare DJ-05-ZCF, condus de Lorinen Cristian Simion, de 25 de ani, din Craiova, s-a izbit violent de coltul cladirii in care isi are sediul Asociatia Persoanelor cu Handicap Fizic din Craiova. Impactul a fost atit de violent, incit masina a fost proiectata la citiva metri distanta, strivindu-se practic de trotuarul de pe partea opusa.

Soferul, grav ranit, a fost scos cu mare greutate dintre fiarele contorsionate ale autoturismului, fiind transportat cu o ambulanta la Spitalul de Urgenta din Craiova.

Patrula de politie a fost primul martor

Potrivit martorilor, tinarul sofer Lorinen Cristian Simion era urmarit, in momentul producerii accidentului, de o patrula de politie.

„Voiam sa-mi fac un ceai in bucatarie cind am auzit frinele si o bufnitura puternica, dar m-am gindit ca poate i s-a spart vreunui sofer roata de la masina. La nici o jumatate de minut, am auzit insa sirena politiei si am iesit afara sa vad ce s-a intimplat. Am vazut masina, o Dacie verde, facuta praf, chiar pe trotuar, in fata casei vecinilor, si un grup de politisti care se uitau la masina. Din cele spuse de ei, am inteles ca erau in patrulare si au nimerit intimplator chiar in momentul producerii accidentului. Mi s-a parut greu de crezut. Dupa parerea mea, patrula de politie il urmarea pe tinar, iar acesta a apasat pe acceleratie incercind sa scape de urmaritori. Cind a ajuns in curba, a pierdut controlul volanului“, a declarat Verginica Biris.

Femeia, de profesie farmacist, a fost cea care i-a acordat victimei primul ajutor: „M-am uitat printre fiarele contorsionate ale masinii si am vazut pe bancheta din dreapta un tinar. Pentru ca nu mai era nimeni in masina, mi-am dat seama ca era soferul. Era plin de singe, iar capul ii iesise prin portiera. Salvarea a venit foarte repede, insa, pina atunci, niste barbati au smuls portiera si l-au scos pe ranit. Avea pulsul foarte mic, iar piciorul drept ii atirna nefiresc din genunchi. A fost un noroc pentru el faptul ca a fost aruncat, in urma impactului, pe scaunul din dreapta. Daca raminea pe locul soferului, ar fi murit strivit“.

Accident fara suspiciuni

Lorinen Cristian Simion a fost internat in Clinica de Terapie Intensiva a Spitalului de Urgenta din Craiova cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral acut grav, traumatism coloana vertebrala cervicala, traumatism toraco-abdominal, traumatism membre superioare si membre inferioare.

Tinarul a fost transportat ieri la Spitalul Militar pentru un examen tomografic. Cadrele medicale sustin ca, daca va scapa, Cristian va ramine mutilat pentru tot restul vietii.

Lucratorii Biroului Politiei Rutiere Craiova au declarat ca accidentul nu a avut nici o legatura cu politistii aflati in patrulare pe strada Simion Barnutiu. „Tinarul nu era urmarit de politie. Echipajul aflat in patrulare a descoperit intimplator accidentul care s-a produs din cauza vitezei excesive“, a declarat Marius Stamin, inspector principal in cadrul Biroului Politiei Rutiere Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS