16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO eleva a nascut in caminul Liceului „Anghel Saligny“

O eleva a nascut in caminul Liceului „Anghel Saligny“

O eleva a Liceului „Anghel Saligny“ din Craiova a devenit mama in camera de camin. Ea a nascut luni dimineata un baietel, iar pentru ca nu i s-au acordat ingrijirile medicale necesare, copilul a murit la scurt timp. Directorul institutiei de invatamint stia de eleva gravida.

Ramona Obrocea, eleva in anul III la Grupul scolar „Anghel Saligny“ din Craiova, a nascut luni dimineata un baietel in camera 215 a caminului unitatii de invatamint. Tinara nu a spus nimanui cind au inceput durerile facerii si a nascut in conditii improprii si fara supraveghere medicala.

Directorul stia ca eleva este gravida

Conducerea liceului stia ca eleva este gravida. Directorul grupului scolar „Anghel Saligny“, Marcel Florescu, spune ca eleva era inregistrata la cabinetul medical al scolii, unde a lasat toate datele, dar ca a nascut prematur:

„Dupa toate informatiile pe care le avem, eleva are 19 ani, iat tatal copilului nu este din Craiova. Ramona a nascut in jurul orei 16.00, iar conducerea inspectoratului nu a fost anuntata, pentru ca la acea ora nu mai era nimeni la ISJ Dolj. La cabinetul medical al scolii este inregistrata de doua saptamini. I-am recomandat pedagogei sa ia legatura cu parintii, dar nu stiu ce s-a intimplat. Tinara a spus ca se retrage din scoala la 1 martie, dupa care se casatoreste cu tatal copilului“.

Marcel Florescu nu a anuntat insa conducerea ISJ Dolj nici cu o zi mai tirziu, desi avea timp, macar intr-una din pauze, sa mearga pina in cladirea vecina, unde se afla superiorii sai.

Inspectorul scolar general, Constantin Busoi, spune ca situatia este nefireasca: „Nu este nici o lege care interzice acest lucru, insa este de preferat ca tinerele sa ramina gravide dupa ce termina studiile. Faptul ca nu am fost informati de director despre acest caz este mai mult decit regretabil“.

Colegele de camera nu au banuit nimic

Mihaela Stanescu, eleva in clasa a IX-a la acelasi liceu, spune ca nasterea copilului a avut loc mult mai devreme: „Stau in camera cu Ramona de foarte putin timp. Nu stiam ca este gravida. Nu se cunostea si nici nu-mi trecea prin gind sa ma uit la asa ceva. Cind a nascut, eu eram la scoala. Cind m-am intors, ea mi-a spus ca a nascut dimineata, pe la ora 10.00. Mi-a zis sa stau putin in camera, ca merge sa dea un telefon la matusa ei. Este din Argetoaia. Intr-adevar, mai tirziu, matusa ei a venit la ea insotita de un barbat“, spune una dintre colegele de camera ale Ramonei.

Valentina Ciocanel, pedagoga, spune si ea ca Ramona a nascut in jurul prinzului si, dupa trei ore de la nastere, a mers sa-i dea telefon matusii sale. In ceea ce priveste nasterea, Valentina spune ca eleva Obrocea era gravida inca de la inceperea anului scolar.

Ramona Obrocea este acum internata la Spitalul nr.2 Craiova, insa fiul sau a decedat. Imprejurarile exacte ale acestui eveniment vor fi stabilite, cel mai probabil, de Politia Craiova si de Inspectoratul Scolar Judetean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS