27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalSchela de Petrol Craiova - amendata pentru incendiul de la sonda 331 Iancu Jianu

Schela de Petrol Craiova – amendata pentru incendiul de la sonda 331 Iancu Jianu

Inspectoratul pentru Protectia Mediului (IPM) Olt a sanctionat cu 10,6 milioane de lei conducerea Schelei de Petrol Craiova pentru incalcarea masurilor de siguranta care trebuia luate dupa producerea incendiului la sonda 331 din comuna Iancu Jianu.

Directorul IPM Olt, Dorin Rogojinaru, a declarat ca amenda a fost data in special pentru evacuarea apelor de zacamint in cursul de apa al piriului Calui, fara asigurarea corespunzatoare a acestora.

„Poluarea apelor de suprafata nu putea fi nepedepsita. Am dispus societatii respective sa consolideze malul drept al piriului, sa construiasca un nou izlaz de colectare a apelor sarate care sa preia surplusul de fluid deversat de sonda“, a spus Dorin Rogojinaru.

Precizam ca incendiul izbucnit in urma cu trei saptamini la sonda de petrol nr. 331 inca nu a fost stins. Pina in prezent, s-au finalizat lucrarile de montaj la instalatia de forare a sondei de salvare nr.331 si au inceput lucrarile premergatoare demararii forarii.

Conducerea IPM Olt apreciaza ca, in aproximativ doua saptamini, forajul va fi executat. Echipe ale IPM si ale Sistemului de Gospodarire a Apelor Olt sint permanent la fata locului si tin sub observatie evolutia fenomenului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS