16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPatru taximetristi au facut legea pe o strada din Craiova

Patru taximetristi au facut legea pe o strada din Craiova

Un mehedintean era cit pe ce sa fie batut de patru taximetristi craioveni, pe motiv ca nu daduse prioritate unuia dintre ei. Simbata, Dragos Filipescu, din Strehaia, venise la Craiova pentru cumparaturi, impreuna cu mama sa. In parcarea din Piata Centrala, acesta sustine ca a fost claxonat insistent de un taxi apatinind firmei PMI, care venea din spate, sa se lase depasit. „Necunoscind prea bine orasul, am zis sa merg mai incet, iar cind am vazut taxiul, l-am lasat sa treaca. Soferul mi-a facut semne si cred ca m-a injurat. La fel am raspuns si eu, dupa care mi-am continuat drumul prin oras“, a spus Dragos Filipescu.

A scapat pentru ca in preajma era un echipaj de politie

Ceea ce nu stia tinarul este ca Ionel Sirb, soferul taxiului, voia sa se razbune si isi alertase deja prin statie citiva colegi. In intersectia de linga Stadionul Tineretului, Oltcitul sau a fost asediat de patru taxiuri de la PMI:

„A aparut din senin in fata mea si mi-a barat calea. Era soferul care ma claxonase inainte. A sarit la mine si mi-a infipt mina in git. Alte trei taxiuri blocasera drumul si nu aveam unde sa fug“.

Norocul lui Filipescu a fost ca in zona era un echipaj al politiei rutiere, care i-a oprit la timp pe taximetristi. Acestia erau Nicolae Lupu, Neacsu Gabriel si Savescu Gabriel, din Craiova. Cei trei, impreuna cu Ionel Sirb, „soferul nervos“, au fost condusi la sediul politiei, unde au primit cite o amenda de 1,5 milioane de lei, pentru crearea de restrictii pe drumurile publice. Mehedinteanul a scapat cu o sperietura zdravana, insa nu poate sa nu se intrebe ce se intimpla, de fapt, la Craiova, cu taximetristii:

„Cum este posibil sa mergi cu masina regulamentar si sa se ia asa, de tine, din senin? Soferii devin nervosi in anumite momente, se mai injura, dar doar atit. Sa te urmareasca asa, in haita? Mama s-a speriat foarte tare, cind i-a vazut inconjurind masina“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS