15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElevi falsificatori de bancnote

Elevi falsificatori de bancnote

Trei elevi falsificatori de bancnote au fost prinsi la doua saptamini dupa ce in piata din cartierul 9 Mai din Tirgu Jiu au fost descoperite doua bancnote false de 100.000 de lei. Politistii din cadrul Biroului pentru Combaterea Crimei Organizate Gorj au depistat autorii falsurilor.

Acestia sint: B.R.C., de 17 ani, elev in anul I la Grupul Scolar Auto Tirgu Jiu, D.M., de 16 ani, si D.C.C., de 16 ani, ambii elevi in clasa a X-a, la Liceul nr. 4 din Tirgu Jiu, colegi de clasa. La inceputul lunii, D.M. si B.R.C. au intrat in posesia unei dischete pe care erau copiate modele de bancnote de 50 si 100.000 de lei. Cei trei elevi au mers acasa la D.C.C, care avea un computer si au scos la imprimanta citeva zeci de bancnote.

Porumbeii au fost recuperati la Turceni

Micii falsificatori au renuntat la bancnotele de 50.000 de lei din cauza calitatii slabe a hirtiei. Pina pe 20 februarie, cind au fost prinsi, cei trei reusisera sa plaseze pe piata 20 de bancnote false de 100.000 de lei, din care politia a recuperat 13. Falsificatorii preferau sa isi plaseze marfa seara, cind bancnotele nu puteau sa fie observate cu usurinta. Victime le-au cazut femei in virsta, vinzatoare la chioscuri. Ghinionul a fost pasiunea pentru porumbei a unuia dintre ei.

Acesta a mers la un batrin sa cumpere cinci porumbei pentru care a platit 800.000 de lei in bancnote false. Barbatul a observat falsurile si a anuntat politia. Subcomisar Cornelia Micu, purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj, a spus: „Elevii au primit un mandat de arestare pe cinci zile pentru inselaciune si falsificare de moneda nationala, pentru care exista o pedeapsa cu inchisoarea intre trei si 12 ani. Porumbeii batrinului au fost recuperati de la Turceni. Pe piata mai exista sapte bancnote false“. Politistii de la Crima Organizata au spus ca banii falsi sint foarte usor de recunoscut, elementul auriu din componenta bancnotei fiind de culoare verde, iar cifrele sint deplasate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS