Universitatea din Craiova – Facultatea de Horticultură infiinţează la Grupul şcolar „Ilie Murgulescu“ Colegiul Universitar pentru Industrie Alimentară, incepind cu anul de invăţămint 2003 – 2004. Ambele instituţii de invăţămint vor fi conduse de directorul grupului, prof. Ion Chircan, atit de apreciat de ministrul Ecaterina Andronescu, incit aceasta şi-a exprimat voinţa, in urmă cu citeva zile, de a-l clona in cinci sau şase exemplare. Unii dintre managerii din invăţămintul preuniversitar au crezut că este o glumă, care sigur devine istorică. Gluma s-a transformat in senzaţional. Adică directorul Ion Chircan a fost „clonat“, in numai citeva zile, intr-un singur exemplar. Cel autentic conduce Grupul şcolar „Ilie Murgulescu“, iar „clona“ conduce Colegiul Universitar pentru Industrie Alimentară.
Potrivit protocolului incheiat in 18 februarie intre rectorul Universităţii din Craiova, prof. univ. dr. ing. Mircea Ivănescu, decanul Facultăţii de Horticultură – prof. univ. dr. ing. Aurel Popa, şi directorul Grupului şcolar „Ilie Murgulescu“ – Ion Chircan, colegiul infiinţat va dispune de trei săli de clasă cu o capacitate de 50 de locuri fiecare, şase ateliere de microproducţie (pentru prelucrarea cărnii, a laptelui şi a produselor de panificaţie, un atelier mecanic, altul mecanic-frigotehnic şi un atelier electrotehnic) şi şapte laboratoare. La punctul 4 al protocolului se stipulează: „Facultatea de Horticultură este de acord ca, pentru instruirea practică a studenţilor ca şi pentru unele discipline prevăzute in planul de invăţămint, să apeleze şi la serviciile personalului didactic şi nedidactic al Grupului şcolar «Ilie Murgulescu»“.
Cheltuielile consumurilor energetice şi a serviciilor prestate de grup, pentru desfăşurarea procesului de invăţămint al colegiului nou infiinţat, vor fi suportate de Universitatea din Craiova.
Directorul Chircan spune că planul de invăţămint va fi armonizat astfel incit absolvenţii colegiului – cu durata de studii de trei ani – să nu mai susţină examene de diferenţă pentru continuarea studiilor, anii IV şi V, la Facultatea de Horticultură, secţia Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole (TPPA). Acesta mai spune că maiştri-instructori care predau in domeniul industriei alimentare vor susţine examenele de definitivat şi cele pentru gradele didactice II şi I in cadrul colegiului, fără să mai fie obligaţi de imprejurări să şi le dea la alte instituţii de invăţămint superior din ţară.
Colegiul Universitar de Industrie Alimentară are nevoie de 150 de locuri de cazare in cămin, precum şi de o cantină. Intre 50 şi 70 de metri pătraţi sint prevăzuţi pentru sediul conducerii. Studenţii trebuie să aibă acces la bibliotecă, la sala de sport, la terenurile sportive şi la cabinetul medical. Fără indoială că studenţii au nevoie şi de sală de lectură, pe măsura pretenţiilor unui institut.