19 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDepozit de munitie, descoperit in fundatia viitorului sediu al unei facultati severinene

Depozit de munitie, descoperit in fundatia viitorului sediu al unei facultati severinene

Un adevarat depozit de munitie, alcatuit din peste 700 de cartuse, a fost descoperit miercuri de o echipa de muncitori, in fundatia viitorului sediu al Facultatii „Gheorghe Anghel“ din Drobeta Turnu Severin. Seful punctului de lucru, ing. Lucian Ursea, a spus ca, in timp ce erau executate lucrari de extindere si reamenajare a sediului institutiei de invatamint superior, au fost gasite mai multe cartuse de razboi:

„Una dintre lucrarile noastre era aceea de salubrizare a unei fose septice vechi, ceea ce presupunea curatarea interioara si repunerea ei in functiune. Cind am decopertat acoperisul fosei, am gasit citeva cartuse. Ne-am departat de locul respectiv si am anuntat Serviciul Arme si Explozibili al politiei, care a solicitat sprijinul celor de la Protectia Civila“.

O parte din munitia descoperita era in stare de functionare

Inspectorii de la Protectia Civila Mehedinti au sosit imediat la fata locului si au inceput sa caute munitia. Ei au gasit 293 de cartuse, precum si un corp de grenada ofensiva. Potrivit capitanului Florentin Dragomir, de la Protectia Civila Mehedinti, munitia provine din al doilea razboi mondial: „O parte din munitie se afla in perfecta stare de functionare si a trebuit sa fim foarte atenti cum o ridicam si transportam“.

Cadrele de la Protectia Civila Mehedinti s-au deplasat si ieri la fata locului si au mai descoperit in aceeasi zona 441 de cartuse de diferite calibre, trei incarcatoare de pistol-mitraliera si un pistol de semnalizare. Munitia gasita a fost transportata, in siguranta, la sediul Protectiei Civile Mehedinti, urmind a fi detonata ulterior, in poligonul Jidostita. Cercetarile vor continua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS