21.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCum si-a dat o femeie casa pentru o „facatura la balta“!

Cum si-a dat o femeie casa pentru o „facatura la balta“!

Ce-si face omul cu mina lui nu mai desfac nici el, nici politia si nici macar… vrajitoarele! Cam asta ar fi concluzia la care ajunge oricine afla de patania Gheorghitei Albu, femeia care, de teama ca are „contul blestemat“, a dat 145 de milioane de lei unor vrajitoare ca sa o curete de cele rele. Daca n-ar fi intervenit presa, contul ar fi ramas si acum „curatat“, pentru ca politistii i-au dat cu tifla femeii venite sa depuna plingere. Iar vrajitoarele, de teama publicitatii negative, au renuntat la o parte din pleasca. In fond, fraieri se mai gasesc!

Gheorghita Albu este o craioveanca trecuta de prima tinerete, cu sot, trei copii si cu o gramada de probleme. Fara serviciu, cu datorii la intretinere si avind discutii din ce in ce mai aprinse cu partenerul, femeia de 44 de ani a gasit solutia tuturor problemelor in anunturile din ziare care preamareau puterea vrajitoarelor.

„M-am gindit ca poate o fi adevarat ca au putere si poate ma ajuta sa scap de toate greutatile“, explica femeia, parca nevenindu-i sa creada ca a dat cu mina ei 160 de milioane de lei, fara nici o garantie, unor necunoscute. Femeia obtinuse milioanele din vinzarea apartamentului, iar cu o parte din bani reusise sa-si plateasca intretinerea si unele datorii mai vechi.

„Naivitate“ crasa

Era in vara anului trecut, cind Gheorghita a aflat din ziare despre minunatele puteri ale vrajitoarei Delia. S-a dus la ea, s-a spovedit ca la popa, de toate necazurile, s-a uitat uluita cum Delia a ars un purcoi de bani (vreo zece milioane, sustine vrajitoarea, si toti din banii ei!) ca sa se duca necazurile ca fumul! Dar n-a fost numai atit! „Lucrarea“ era de mare amploare si finete, trebuia facuta la balta; finantarea trebuia facuta in ritm sustinut, altminteri se ducea toata puterea magiei albe! Femeia a crezut o data, de doua ori, de mai multe ori. Cind s-a speriat de-a binelea de pretentiile din ce in ce mai mari ale vrajitoarei, a dat inapoi. N-a mai trecut pe la Delia, nu i-a dat nici contravaloarea „prestatiei“, nici kilogramele de carne macra, nici uleiul, lenjeria si alte „ingrediente“ de facut vraji. De scapat insa, n-a scapat! Nici de probleme, nici de vrajitoare, care si-a luat sotul, pe Diplomat, si s-a infiintat la usa „restantierei“.

Blestemul din cont si inima plesnitoare

Dupa multe insistente, intimidata, femeia a dat inapoi. A spus ca isi vinde casa si ca isi plateste datoria fata de maestra. Sorocul vrajilor fusese si el aminat pina la achitarea de toate obligatiunile financiare. 27 de milioane de lei, atit a costat-o pe Gheorghita Albu incercarea de a fenta destinul prin intermediul magiei. Bani cash, achitati mai mult de frica, si parca in transa. „Cind m-am dus sa ii dau banii, n-a fost multumita si mi-a mai cerut zece milioane, alea pe care le arsese ea. M-a certat si a sunat la taxi ca sa mergem la banca sa ridicam banii. In casa la dna Delia era si dna Mercedeza. Amindoua m-au certat ca n-am adus banii. Cind ne-am intors de la banca, d-na Mercedeza m-a amenintat ca, daca nu scot banii toti pe care ii am in banca, mor si eu, si copiii mei pentru ca plesneste inima in noi. Amindoua vrajitoarele m-au speriat cu moartea. Mi-au spus ca banii sint blestemati, tot contul e blestemat! Ne-am urcat iar in masina si ne-am dus la banca si am scos banii. Cind am ajuns inapoi, la d-na Delia acasa, in loc sa mi-i stropeasca si sa mi-i dea inapoi, i-a bagat in soba, zicind ca le da foc. Mie mi-au zis sa ma duc repede acasa. Cind am intrebat-o de bani, a zis ca n-are putere sa dezlege ceea ce e facut si ca sa mai astept“, explica Gheorghita, care pune slabiciunea de care a dat dovada pe seama influentei oculte a celor doua vrajitoare.

„Aveau un fel de a vorbi ca nu puteai sa zici nu. Si-ti mai era si frica. Eram singura intr-o casa plina cu tigani… Puteau sa ma omoare!“, spune Gheorghita Albu.

„Prostia se plateste!“

Dupa ce a fluierat a paguba aproape o luna, femeia s-a dezmeticit si a incercat sa isi recupereze banii. La inceput, vrajitoarele au purtat-o cu vorba, apoi au trimis-o la plimbare. Nici politia nu s-a implicat mai mult in intreaga afacere.

Cind presa a inceput sa se intereseze de soarta pacalitei, vrajitoarele au facut front comun. Contactata telefonic, Mercedeza a sustinut ca habar nu are cine e Gheorghita Albu si ca mai bine ar fi sa trimita avocatul sa lamureasca situatia. La scurta vreme dupa discutie, Gheorghita, „refugiata“ in casa unei prietene, se trezeste la usa cu reprezentantul Deliei, care ii aducea o plasa cu bani: 85 de milioane de lei, din cele 145 instrainate cu buna stiinta. Simtind ca lucrurile iau o intorsatura neplacuta, la sectia de politie vrajitoarea Delia neaga tot si da vina pe pagubasa: „Nu i-am ars nici un ban, poate i-a ars ea cu mina ei. Noi nu i-am ars. Nu e permis de lege. Ce a cautat la mine in casa? Prostia omeneasca! De ce ti-ai dat seama abia acum? I-am cerut bani cu imprumut. Nu au cum sa fie atitia bani pentru ghicit. Taxa este o suta de mii de lei de persoana. Esti nebuna, femeie, du-te la doctor! Esti taiata? Esti batuta? Ai vreun martor ca ai venit la mine in casa? Ce vrei?“, o ia vrajitoarea la rost de fata cu toti factorii implicati. Delia a tinut mortis sa spele onoarea celeilalte vrajitoare, Mercedeza: „Pe Mercedeza lasati-o deoparte! Ea nu are nici o treaba!“

„Practic, plingerea m-a depasit!“

Politistii de la Sectia de politie 1 Craiova, unde s-a prezentat Gheorghita Albu la sfirsitul lunii ianuarie, au inceput abia acum cercetarile.

Abia dupa ce s-a creat vilva in jurul femeii ramase cu copii cu tot pe drumuri si fara nici un leu. Cu alte cuvinte, noroc cu presa, altminteri… adio cercetari!

„A venit la mine acum vreo patru zile Gheorghita Albu sa sesizeze faptul ca s-a prezentat la Delia sa-i ghiceasca si ca aceasta i-a solicitat zece milioane de lei. I-a dat. Apoi i-a cerut bani in continuare ca sa ii termine lucrarea. In ianuarie 2003, a scos de la banca 145 de milioane de lei, bani pe care i-a dat tigancii si pe care aceasta nu i-a mai dat inapoi. A venit la mine, dar nu i-am primit plingerea. Practic, plingerea m-a depasit si fapta este abuz de incredere!“, spune agent-sef Marian Diaconu, de la Sectia nr.1 a Politiei Municipiului Craiova, care, la intrebarea de ce nu i-a primit femeii plingerea, a dat din umeri.

„Potrivit legii, toate declaratiile, inclusiv cele verbale, trebuie primite. Se incheie un proces- verbal de sesizare, prin care se ia la cunostinta despre faptul reclamat“, a explicat comisarul Marian Grigore, seful Sectiei nr.1 de politie temeiul legal pe baza caruia politistii craioveni au demarat deja o ancheta pentru a stabili imprejurarile in care s-au produs evenimentele.

Pina la finalizarea anchetei, Gheorghita se mai gindeste cum ii va spune sotului despre soarta milioanelor din cont. Pentru ca el, stabilit la tara, nu stie nimic!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS