10.8 C
Craiova
duminică, 17 noiembrie, 2019
Acasă Local Tudor Gheorghe vine cu taraful la Drobeta Turnu Severin

Tudor Gheorghe vine cu taraful la Drobeta Turnu Severin

-

Maestrul Tudor Gheorghe va sustine, pe 25 februarie, un spectacol extraordinar la Drobeta Turnu Severin, intitulat „Petrecerea cu taraf“, care va fi sustinut de la ora 19.00, in sala mare a Palatului Cultural „Theodor Costescu“. Alaturi de un taraf format din patru instrumentisti, Tudor Gheorghe a conceput un spectacol care se vrea a fi „incercarea unui artist constient de posibilitatile lui de a restitui in dar valori spirituale romanesti, de a le face cunoscute unei generatii care crede ca muzica etno reprezinta ritmurile ancestrale“, un spectacol conceput dupa structura unei piese de teatru, cu scurte recitari din lirica lui Marin Sorescu.

„Petrecerea cu taraf“ constituie primul capitol al unei trilogii, prezentate publicului prin spectacole si editare de albume. Trilogia porneste de la cercetarile maestrului Tudor Gheorghe, in anii petrecuti la Institutul de Folclor, si de la cautarile in vechile colectii folclorice, dar si din intilnirile directe cu lautari. Fiecare spectacol al lui Tudor Gheorghe la Drobeta Turnu Severin s-a jucat cu casa inchisa, fiind considerat un eveniment cultural de exceptie.

ȘTIRI VIDEO GdS

Măsuri asigurătorii de peste 3.750.000 de lei, pentru infracţiuni economice

În cadrul dosarelor penale întocmite pe numele unor persoane bănuite de infracțiuni economice, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au efectuat: