16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCutitasul Bomboana a ajuns dupa gratii

Cutitasul Bomboana a ajuns dupa gratii

Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj a emis ieri un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Robert Radu, de 22 de ani, din orasul Bailesti, acuzat ca a incercat sa-l ucida cu o lovitura de cutit pe prietenul sau Ionel Amzulescu.

„Nu inteleg de ce politia n-a facut nimic atunci…“

Intre Ionel Amzulescu, de 40 de ani, si Robert Radu, ambii din Bailesti, exista o mai veche dusmanie. Au fost buni prieteni pina prin toamna, cind o neintelegere a degenerat in bataie, urmariri in plina noapte si masini distruse.

„Prin toamna, cinci tigani din Bailesti, printre care si Robert Radu – poreclit Bomboana – m-au rugat sa-i duc cu masina pina la Calafat, unde cinta unu’ Guta, de le placea lor. I-am dus, pentru 300.000 de lei, i-am lasat acolo pe la ora 14.00 si urma sa-i iau pe la 2.00 noaptea. Cind m-am intors sa-i iau acasa, erau beti turta si m-au pus sa-i plimb prin tot Calafatul, ca sa-si viziteze ei niste prieteni. La un moment dat, am ajuns cu masina la o intersectie – undeva, pe la Monument – unde nu puteam s-o iau decit la dreapta. Dar tiganii voiau la stinga. Le-am explicat ca nu am voie, dar au sarit pe mine sa ma bata. Am iesit din masina ca sa scap si am intilnit un politist caruia i-am povestit tot. Politistul si colegii lui i-au cautat toata noaptea pe tigani, dar nu i-au mai gasit. Cind m-am intors la masina, am gasit-o facuta praf. Nu inteleg de ce politistii n-au mai facut nimic de atunci si a fost nevoie sa fiu injunghiat ca sa ia o masura“, a spus Ionel Amzulescu.

„Ma duc sa-l busesc pe Apingei“

Episodul urmator al conflictului dintre Robert Radu si Ionel Amzulescu s-a petrecut vineri seara, cind cel din urma a fost la un pas de a-si pierde viata.

Vineri, pe la ora 22.00, Robert Radu, fratele sau, Petrica, si Mihaita Plugaru, un alt vechi „client“ al politiei, au iesit la o plimbare prin centrul Bailestiului, dupa o bauta zdravana la familia Radu. Intimplarea a facut sa le iasa in cale Ionel Amzulescu, insotit de fiul sau, Codrut. Acestia doar ce iesisera din barul Select, unde incinsesera o partida de rummy cu citiva prieteni. Lui Amzulescu nu-i pornea masina, asa ca a cerut ajutorul trecatorilor – fara sa stie cine sint – sa-l impinga citiva metri.

„Ma duc sa-l busesc pe Apingei“ (cum era poreclit Ionel Amzulescu), le-a spus Robert Radu celor doi care-l insoteau. Si-a ridicat gulerul la geaca pina la nas, apoi si-a tras fesul bine pe ochi, ca sa nu fie recunoscut, si a plecat spre Amzulescu. Fara o vorba, a scos cutitul de la briu si a incercat sa-l ucida. Amzulescu l-a recunoscut pe „Bomboana“ si a luat-o la fuga spre barul din care tocmai plecase. Dar Robert Radu, mai tinar si mai sprinten, l-a ajuns din urma in usa barului si i-a infipt cutitul in spate.

„Ei si ce, vreau sa-i scot inima din piept si sa i-o maninc“

Ionel Amzulescu a fost internat in aceeasi seara in Clinica de chirurgie toracica a Spitalului de Urgenta Craiova. Din cauza ranii grave – o plaga taiata la nivelul hemitoracelui drept – doar interventia prompta a cadrelor medicale i-a salvat viata.

Politistii bailesteni au pornit imediat pe urmele faptasului, cu intentia de a-l retine. N-au fost intimpinati prea cordial de familia lui Robert Radu, tatal acestuia exprimindu-se in fata organelor de cercetare penala: „Ei, si ce daca l-a injunghiat pe Amzulescu, si eu vreau sa-i scot inima din piept si sa i-o maninc daca-l prind“. Politistii i-au dat de urma cutitasului abia marti, dupa o descindere in forta si amenintari din partea tiganilor costorari din localitate, care si-au scos topoarele ca sa-i convinga pe oamenii legii sa renunte la investigatii. Prezentat ieri Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, Robert Radu a primit „cadou“ un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, acuzat fiind de tentativa de omor. S-a intors dupa gratii, dupa doar 11 luni de libertate, caci in martie 2002 isi ispasise o pedeapsa cu inchisoarea pentru furt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS