10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Stiri diverse

Gelozie in direct, joi seara, la „Masina Adevarului“

Banuita de adulter, o sotie vine la „Masina Adevarului“ sa demonstreze ca e fidela! Invitati in emisiune, actrita Tora Vasilescu si neuropsihiatrul Cristian Andrei incearca sa-i ajute pe cei doi soti sa-si salveze casnicia. Exasperata de sot, care ii reproseaza ca il insala, Manuela a hotarit sa apeleze la „Masina Adevarului“ si sa se supuna testului cu detectorul de miciuni. Ideea i-a apartinut, de fapt, chiar sotului, pe care gelozia il macina de mai bine de doi ani. El crede ca Manuela e indragostita de un fost coleg de serviciu, si, mai mult, ca acestia au o aventura. Fiecare privire, gest sau vorba sint interpretate. „Daca ma claxoneaza vreo masina pe strada si intorc capul imi spune ca numai femeile usoare raspund la asemenea semnale. Am obosit deja sa incerc sa ma tot justific, fara sa am, de fapt, vreo vina“, spune Manuela. Ca ultima solutie pentru a-si salva casnicia, ea a acceptat sa vina la „Masina Adevarului“. Daca raspunsurile ei vor alunga banuielile sotului, veti afla joi seara, de la ora 20.00, la B1 TV.

Restantierii au inchis usa in nas comisiilor primariei

Mai mult de jumatate din locatarii craioveni sint restantieri la plata intretinerii si vor primi „vizita“ comisiilor care efectueaza anchetele sociale. Autoritatile locale au inventariat, la sfirsitul anului trecut, aproximativ 25.000 de familii cu restante la plata intretinerii, mai vechi de trei luni, si au estimat ca, pina la sfirsitul lunii februarie, numarul acestora s-ar putea dubla. Cele 20 de echipe trimise pe teren la locatarii cu datorii mai vechi de trei luni si mai mari de cinci milioane de lei trebuie ca, pina la 28 februarie, sa incheie „recensamintul“ rau-platnicilor. Desi membrii comisiilor au spus ca au fost sprijiniti in demersul lor de conducerea asociatiilor de proprietari, anchetele sociale merg greu din cauza ca oamenii se tem sa deschida usile. „Oamenii nu deschid usa de frica. S-au obisnuit sa decodifice in sens rau aceasta actiune. Le e teama ca membrii comisiilor vin si se uita ce sa le ia din casa!“, a spus Marian Giubelan, seful serviciului de coordonare a activitatii asociatiilor de proprietari din cadrul Primariei Craiova. Chiar daca locatarii i-ar astepta cu usile deschise pe membrii comisiei, e putin probabil ca, doar intr-o luna, sa poata fi incheiate anchetele sociale pentru mai bine de 50.000 de restantieri. Comisiile autoritatilor locale au tinut cont de recomandarile conducerii asociatiilor de proprietari, administratorii si presedintii de asociatii fiind singurii care cunosc cel mai bine „neputinta“ reala sau inchipuita a restantierilor de a-si achita intretinerea la timp.

(F.E.)

Acord bilateral romano-britanic

Viceministrul britanic de interne, Bob Ainsworth, va veni intr-o vizita oficiala la Bucuresti, in perioada 19 – 21 februarie, la invitatia autoritatilor romane. Principalul eveniment va fi semnarea Acordului bilateral privind readmisia persoanelor, precum si Protocolul de aplicare a acordului. Din partea romana, documentul va fi semnat de Alexandru Farcas, secretar de stat la Ministerul de Interne. Marea Britanie semneaza pentru prima data cu un alt stat un astfel de document de cooperare bilaterala, iar pentru Romania se incheie procesul de semnare a Acordurilor de readmisie cu toate statele membre ale Uniunii Europene. Prin cele doua documente juridice, Guvernul Romaniei si, implicit, Ministerul de Interne se angajeaza sa respecte si sa dezvolte prevederile din Planul de Actiune elaborat in acest domeniu, care are ca obiective principale: intarirea controlului la frontiera, securizarea documentelor de calatorie, imbunatatirea procedurilor in domeniul azilului, precum si masuri concrete care vizeaza eficientizarea combaterii fenomenului migratiei ilegale.

Simulari de examene in Mehedinti

Inspectoratul Scolar Judetean Mehedinti va organiza, in urmatoarea perioada, simulari ale examenelor de bacalaureat si capacitate. Prin introducerea subiectelor de tip grila, modul de desfasurare a unor probe ale examenului de bacalaureat va suferi modificari. S-a stabilit ca prima sesiune a examenului de capacitate sa se desfasoare in perioada 16-19 iunie, iar prima sesiune a bacalaureatului, in intervalul 23 iunie-4 iulie.

(F.L.)

Imobil incendiat din cauza unui cos de fum

O casa din localitatea Craguiesti – Mehedinti a fost cuprinsa de flacari ieri-dimineata, in jurul orei 3.00. Potrivit mr. Ion Vintila, de la Grupul de pompieri „Drobeta“, doar interventia rapida a autospecialelor a facut ca incendiul sa nu se extinda: „Au ars un perete al casei apartinind Mariei Lupu si soba din imobil. Focul a fost lichidat in limitele gasite iar pagubele materiale au fost de citeva milioane de lei“. Cauza incendiului a constituit-o cosul de fum infundat, aflat in apropierea unor materiale combustibile.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS