16.7 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalInspectoratul Scolar Mehedinti, reclamat la PNA de o profesoara de fizica

Inspectoratul Scolar Mehedinti, reclamat la PNA de o profesoara de fizica

Nicolina Cirstina, profesoara de fizica la Liceul Teoretic „Gheorghe Titeica“, a reclamat Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Mehedinti la Parchetul National Anticoruptie (PNA), pentru nereguli la desfasurarea unui concurs de ocupare a posturilor.

Ea s-a aratat nemultumita de modul in care s-a tinut, anul trecut, concursul pentru ocuparea postului de director al institutiei sus-amintite. Profesoara nu a reusit sa obtina punctajul necesar, desi a fost singura candidata. Nicolina Cirstina a spus ca a dat in judecata ISJ Mehedinti, dar instanta nu i-a dat cistig de cauza. In aceste conditii, a facut o sesizare catre Parchetul National Anticoruptie, pentru cercetarea cazului sau.

„Consider ca acea comisie, care a tinut concursul, a fost numita ca sa raspunda unor interese. Directorul care s-a aflat in comisie era o persoana care trebuia sa se pensioneze si a carei functie depindea de evaluarea inspectoratului. In aceeasi situatie se afla si inspectorul, care avea nevoie de o delegatie ca sa mai stea in functie un an, fiind pensionabil. Nu mi se pare rezonabil ca din comisia de concurs sa faca parte persoane care au nevoie de inspectorat“, a spus profesoara de fizica Nicolina Cirstina.

Reprezentantii ISJ Mehedinti au spus ca organizarea concursului, pentru postul de director al Liceului Teoretic „Gheorghe Titeica“, a fost facuta in conditiile legii, fapt constatat si de instanta de judecata. Cu toate acestea, profesoara de fizica este decisa sa mearga mai departe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS