10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFlăcările au mistuit o maşină, lăsind imagini de coşmar

Flăcările au mistuit o maşină, lăsind imagini de coşmar

Maşina lui Hari Pirvuleţ din Craiova, un Oltcit cu numărul de inmatriculare DJ-99-ALP, a ars aproape complet, ieri, pe la ora 13.00, pe Calea Bucureşti, in faţa semaforului de la intersecţia cu strada Spaniei. Proprietarul autoturismului spune telegrafic:

„La stop, s-a oprit motorul şi am incercat să-l pornesc din nou, după care a inceput să iasă fum de sub capotă. Am coborit rapid şi le-am cerut unor şoferi din preajmă nişte extinctoare. N-am reuşit nimic. M-au ajutat şoferii şi un băiat care vindea Gazeta de Sud. Am dat urgent telefon la pompieri, maşina fiind cuprinsă de flăcări. Pompierii au venit prea tirziu. Am asigurare simplă la maşină, n-am CASCO!“

In portbagajul maşinii era o butelie de gaz. Sute de craioveni s-au adunat pentru a privi una din imaginile fulminante – văzute la ştiri pe micul ecran – cu maşini capcană, explozii şi bombe. Flacăra s-a inălţat năvalnic, iar coloana de fum şi cenuşă depăşise dimensiunea unui turn de zece etaje. Pentru citeva minute, craiovenii au avut senzaţia că trăiesc in Palestina, Israel sau Beirut. Toţi aşteptau pompierii sau marea explozie.

Locotenentul Gabriel Costea, de la Grupul de Pompieri Dolj, susţine că şi-a făcut datoria: „Am venit imediat după ce am fost anunţaţi. Prima grijă a fost aceea de a răci urgent butelia din portbagaj“.

Mulţimea de oameni era revoltată că pompierii au venit tirziu, că au avut furtunurile sparte. Mulţi dintre ei au fost stropiţi cu apă. Cei doi agenţi de circulaţie s-au comportat inconştient, pentru că le-au permis maşinilor şi tramvaielor să treacă pe lingă „bombă“, au fost de părere cei prezenţi. După opinia a doi civili, care s-au dat drept militari profesionişti, „numărul morţilor ar fi fost mai mare decit cel de la revoluţie, dacă <<bomba>> n-ar fi fost <<dezamorsată>> in timp util de către pompieri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS