12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCirnati, pui si lenjerie de dama, cumparate din banii locatarilor

Cirnati, pui si lenjerie de dama, cumparate din banii locatarilor

Desi nu e an in care guvernantii sa nu elaboreze tot felul de acte normative care reglementeaza activitatea asociatiilor de proprietari, nici acum, la mai bine de 13 ani de la „marea schimbare“, nu s-a finalizat transformarea asociatiilor de locatari in asociatii de proprietari. In Craiova, mai sint 83 de asociatii, din cele 336 existente, care nu au finalizat procedura de transformare in asociatii de proprietari. Si asta pentru ca nu s-a intrunit conditia principala, adica in adunarea generala a locatarilor nu s-au intrunit niciodata doua treimi din intreaga asociatie. Nici administratorii acestora nu au fost atestati pe functie, desi comisia de examinare si bibliografia pentru concurs au fost stabilite inca din anul 2001. Reprezentantii primariei au dat insa asigurari ca, in primavara aceasta cel mai tirziu, va demara si concursul pentru administratorii asociatiilor de proprietari.

Administratorii de asociatii de proprietari din Craiova care vor fi cercetati de politia municipala se inmultesc. In urma controalelor pe linie economico-financiara, efectuate la inceputul acestui an de Serviciul de coordonare a asociatiilor de proprietari, inca trei dintre ei vor avea dosare de cercetare penala.

„Este vorba de administratorii Asociatiilor nr. 5 – Brazda lui Novac, nr.24 – Craiovita Noua si nr.1 – Sarari. Controalele au demonstrat ca exista falsuri in acte si unele facturi fictive, ceea ce imbraca aspectul penal. Noi vom inainta aceste dosare politiei, urmind sa demareze cercetarile“, a precizat Marin Giubelan, seful serviciului amintit.

Controalele de acest gen, demarate anul trecut de municipalitate, au scos la iveala, pe linga deficientele generale, si situatii cel putin hilare, daca nu ar fi vorba de aspecte penale. Cel mai cunoscut caz a fost cel al Asociatiei nr.9 Craiovita Noua, unde administratorul a cumparat din banii locatarilor diverse bunuri de consum, printre care vreo noua kilograme de cirnati oltenesti, 12 kilograme de pui calitatea I, detergenti, plase, ulei si lenjerie de dama.

Potrivit rapoartelor facute de primarie, anul trecut au disparut din actele contabile peste 250 de milioane de lei. In ciuda acestui fapt, nici unul dintre cei 336 de administratori nu a fost atestat de o comisie speciala, astfel ca toti cei cu dosare ramin in functii pina se definitiveaza cercetarile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS