Acasă Local Agentii economici mehedinteni s-au trezit ca detin adevarate bombe ecologice

Agentii economici mehedinteni s-au trezit ca detin adevarate bombe ecologice

-

40 de tone de substante toxice sint depozitate, in prezent, pe teritoriul judetului Mehedinti, cea mai mare cantitate fiind in incinta unor societati comerciale. Conducerea Prefecturii Mehedinti a avut, saptamina trecuta, doua intilniri cu reprezentantii Inspectoratului Judetean pentru Protectia Mediului, ai Directiei Judetene de Agricultura si Alimentatie si cu cei ai Directiei Fito-Sanitare, la care au participat si reprezentantii societatilor care detin substante toxice, utilizate in special in procesul agricol. Printr-un ordin al prefectului Dan Trancota, anul trecut s-a constituit si o comisie, care a realizat un inventar al tuturor substantelor toxice existente la nivelul judetului. Au fost dispuse, totodata, masuri de depozitare si paza a acestora in locuri stabilite de fiecare detinator. In acest an, in urma vinzarii de spatii ale societatilor care detin astfel de substante, cumparatorii au constatat ca detin, pe linga locatiile achizitionate, si mari cantitati de produse toxice.

„Am obligat aceste societati sa le depoziteze in locuri speciale si sa le asigure paza. Asa s-a intimplat in cazul SC HORTIMEX, si in cazul Societatii de Cercetari Pomicole Mehedinti. Din gradul I de toxicitate nu detinem decit 60 de litri de substante toxice, pe teritoriul judetului“, a spus Constantin Bulica, subprefectul judetului Mehedinti. Toate substantele toxice vor fi ridicate si depozitate in spatii special amenajate, in perioada imediat urmatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cod galben de vânt pentru Gorj şi Vâlcea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenţinare de cod galben de vânt până la ora 15.00, pentru judeţele Gorj şi Vâlcea....