26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSorin Rusu va fi inculpat pentru tentativa de rapire a Victoriei Beckham

Sorin Rusu va fi inculpat pentru tentativa de rapire a Victoriei Beckham

Mama sa, Valerica Rusu, il considera nevinovat: „A spus in gluma ca, daca ar prinde-o pe sotia lui Beckham, i-ar face si el ceva…“

Sorin Rusu, de 31 de ani, din Drobeta Turnu Severin, va fi inculpat in Marea Britanie pentru tentativa de rapire a Victoriei Beckham. Tinarul va fi judecat alaturi de prietenul lui, craioveanul Adrian Razvan Pasareanu, si de un alt roman, Alin Turcu. Desi initial politia a lasat sa se inteleaga ca lipsa probelor ar putea duce la inchiderea dosarului, procurorii au decis vineri sa ii trimita in judecata pe cei trei romani.

Complotul de rapire a vedetei pop Victoria Beckham, sotia lui David Beckham, a fost descoperit dupa ce o echipa de ziaristi a reusit sa se infiltreze printre membrii bandei din care facea parte si severineanul Sorin Rusu.

Politistii londonezi au presupus ca grupul de romani intentiona sa o rapeasca pe fosta Spice Girls si pe copiii sai, pentru a obtine o recompensa de cinci milioane de lire sterline. Noua presupusi membri ai bandei de rapitori au fost arestati pe 2 noiembrie 2002, insa patru dintre acestia au fost eliberati ulterior.

Sorin Rusu a fost initial inculpat, alaturi de albanezul Joseph Rivas, pentru furtul unui turban decorat cu bijuterii, in valoare de 93.000 de euro, apartinind casei de licitatii Sotheby’s.

De asemenea, Adrian Razvan Pasareanu, de 28 de ani, din Craiova, si Alin Turcu, alaturi de Joseph Rivas, cetatean albanez, au fost inculpati pentru conspiratie, in vederea subtilizarii unei sume de bani neprecizate de la un angajat al Sotheby’s.

„S-a trezit cu politistii linga el si l-au culcat

la pamint…“

Sorin Rusu a absolvit Liceul Energetic din Drobeta Turnu Severin in 1989 si a fost comandantul trupelor de scutieri de la Baneasa, in timpul Revolutiei. El s-a angajat apoi la Termocentrala Halinga, a lucrat ca bodyguard si a activat si in echipa de handbal, pina in anul 1991.

La Londra, Sorin Rusu lucra ca electrician la o firma, iar noaptea era taximetrist. Severineanul era in Marea Britanie de doi ani, impreuna cu Adrian Razvan Pasareanu, din Craiova, si cu sora acestuia, Liliana, care este si logodnica lui Sorin Rusu.

Mama severineanului, Valerica Rusu, lucreaza la Spitalul Judetean Mehedinti si crede ca baiatul ei este nevinovat: „Atit ambasadorul Romaniei in Anglia, cit si serviciile speciale de la noi ne-au asigurat ca nu trebuie sa ne facem probleme pentru ca totul este o farsa“.

Potrivit Valericai Rusu, totul a plecat de la o gluma a lui Sorin si a prietenilor lui, printre care era si ziaristul englez: „Sorin nu prea avea incredere in romani, pentru ca stia ca fac multe prostii si avea multi amici englezi, printre care si ziaristul britanic, care a dat stirea. In timp ce erau la o bere, el a spus in gluma ca, daca ar prinde-o pe sotia lui Beckham, i-ar face si el ceva, dar nu i-a spus numele, folosind doar apelativul <<catea>>, pentru ca asa ii spun englezii. De aici a plecat totul, pentru ca acel jurnalist mai realizase alte 100 de articole de genul acesta. Sorin s-a trezit cu politistii linga el, cind era intr-o parcare, si

l-au culcat la pamint“. Cei trei romani, acuzati de tentativa de rapire a Victoriei Beckham, urmeaza sa compara in fata Curtii Regale din Middlesex pe 24 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS