14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSi gorjenii sint nemultumiti de „tratament“

Si gorjenii sint nemultumiti de „tratament“

Peste 50 de medici de familie, purtind pe brat banderole albe cu cruce rosie, au organizat ieri, de la ora 10.00, o greva de doua ore, in fata Prefecturii Gorj. Medicii de familie din judetul Gorj au intrat in greva japoneza pe 12 februarie, protestind fata de modul in care au fost tratati de catre conducerea Ministerului Sanatatii.

Intr-un protest care a fost inminat si prefectului de Gorj, Toni Grebla, cadrele medicale isi exprima nemultumirea fata de „aroganta si nerecunoasterea“ cu care este tratata activitatea medicilor de familie. Dr. Maria Baluta, presedinta Societatii profesionale a medicilor de familie gorjeni, a spus ca a scazut sistematic numarul serviciilor platite de Casa de Asigurari de Sanatate pe care un medic le poate presta asiguratilor.

Intilnire cu deputatul Bebe Popescu

In plus, nu a existat nici o preocupare pentru degrevarea mediului spitalicesc de servicii care puteau sa fie transferate medicilor de familie, cum ar fi ecografiile, glicemiile, in acest fel reducindu-se cozile din spitale. Protestatarii sint de acord ca numele medicilor de familie reclamati sa apara in presa, precum si numarul de reclamatii adresate fiecaruia. Aceasta, in conditiile in care contractul dintre medicul de familie si casa de asigurari va duce la imbunatatirea serviciilor medicale.

O delegatie formata din reprezentantii medicilor de familie a fost primita de deputatul Bebe Popescu. Grevistii au declarat ca vor continua protestele, in conformitate cu dispozitiile date de liderii nationali ai medicilor de familie.

Deputatul Bebe Popescu, membru in Comisia de Sanatate a Camerei Deputatilor, le-a promis grevistilor ca va incerca sa medieze conflictul aparut intre minister si medicii de familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS