10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal„Sase - sase, vine politia!“

„Sase – sase, vine politia!“

Politistii craioveni, jandarmii si inspectori ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Dolj au luat cu asalt, joi noapte, salile de Internet de pe raza municipiului.

Ei au verificat legalitatea functionarii acestora, iar actiunea a avut drept scop prevenirea si combaterea faptelor antisociale comise in aceste locuri frecventate in special de tineri.

Bitii au circulat insa de la un calculator la altul, de la o sala de Internet la alta, viteza lor fiind mult mai mare decit cea a politistilor: „Stiam ca vin politistii, ca m-a anuntat o fata cu care vorbeam pe mirc. Ea era intr-o sala din Rovine si acolo au ajuns inainte. Informatia am dat-o si eu mai departe“, spune Cosmin V., un elev de 17 ani care se afla in fata unui monitor dintr-o sala de Internet.

Cu toate astea, in cele 30 de societati controlate, organele de control au constatat sapte infractiuni pentru nerespectarea dreptului de autor si drepturile conexe acestora si s-au intocmit actele premergatoare urmaririi penale. Spre exemplu, la SC COSMO SOFT SRL Craiova au fost gasite 14 calculatoare pentru care nu existau licentele necesare in vederea folosirii legale a programelor.

De asemenea, din cele peste 450 de persoane care au fost legitimate cu ocazia raziei, 41 au fost conduse la politie, iar 35 s-au ales cu sanctiuni contraventionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS