10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdministratorii severineni depun banii locatarilor in banci

Administratorii severineni depun banii locatarilor in banci

Confederatia sindicala CARTEL ALFA Mehedinti a primit numeroase sesizari din partea locuitorilor municipiului Drobeta Turnu Severin. Ei sint nemultumiti de sumele mari pe care trebuie sa le plateasca pentru furnizarea agentului termic din apartamente si modul in care se calculeaza facturile. Potrivit secretarului general al confederatiei, Ion Gulei, vina apartine, in special, unor administratori de asociatii, care primesc un salariu de aproximativ 13 milioane de lei, la care se adauga si bonuri de masa.

Ion Gulei a spus ca banii colectati de la locatari nu sint virati imediat in contul Regiei Autonome LOTUS – distribuitorul de agent termic in municipiu -, ci sint depusi in banci, in vederea obtinerii unor venituri suplimentare:

„Din banii populatiei, care nu stie unde se duc sumele incasate, administratorii isi deschid cont si depun banii in banci. Potrivit Legii 114, asociatiile de proprietari sint libere si independente, astfel ca nici un organ nu a avut dreptul sa faca un control. Singura verificare ar fi trebuit facuta de o comisie de cenzori, dar care fie nu exista, fie nu a functionat. Sint asociatii care au conturi in banci, in care sint depusi bani chiar si cite trei luni, din care administratorii au platit femeia de serviciu si cu cite trei milioane de lei“.

Regia Autonoma LOTUS Drobeta Turnu Severin are de incasat de la populatie peste 85 de miliarde de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS